Floating Future: evenement over voedselproductie op water

Op 20 september organiseert Flevo Campus het Floating Future seminar. Daarin wordt gekeken hoe het telen van voedsel in meren, sloten, rivieren en ander oppervlaktewater in de toekomst een bijdrage kan leveren aan de (verse) voedselvoorziening in steden. Ook zullen de eerste bevindingen van het drijvende voedseleiland, dat sinds begin dit jaar in het Almeerse Weerwater ligt, worden gepresenteerd.

Drijvende groenteteelt
Met stijgende zeespiegels, een steeds schaarser wordende hoeveelheid geschikt land en droogte die de gangbare landbouw parten speelt, wordt de teelt van voedsel op oppervlaktewater steeds interessanter. De drijvende groenteteelt (onder andere paksoi) die Floating Future het afgelopen jaar op het Almeerse binnenwater realiseerde, laat zien dat er veel mogelijk is.

Seminar
De eerste resultaten lijken veelbelovend en worden op 20 september van 10.00-12.00 uur in het gebouw van Aeres Hogeschool gepresenteerd. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de brede toepassing van drijvende voedselproductie besproken met experts en betrokkenen. Informatie over het programma en aanmelden via de website van Aeres.

Bron: Provincie Flevoland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven