Ecuadoriaanse start-up zet paddenstoelen in de schijnwerpers

"Paddenstoelen zijn er in overvloed in Ecuador, maar worden ondergewaardeerd"

"In Ecuador zijn er genoeg paddenstoelensoorten, maar het educatieve deel ontbreekt. Daarom kweek ik een groot deel zelf en geef ik er anderen voorlichting over met Club de micología Ecuador. Daar kunnen we iedereen in de omgeving voorlichten over lokale paddenstoelen en duurzaamheid," zegt Thibaut Wagner, oprichter van Mushroom Ecuador en medeoprichter van de organisatie.


Thibaut Wagner

Thibaut kwam naar Ecuador voor zijn afstudeerproject en ontwikkelde een interesse in het telen van paddenstoelen in de regio. Sindsdien is Thibaut in Cuenca, Ecuador, en is hij bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen, het zoeken naar land en het laten groeien van het bedrijf. Zoals hij uitlegt, is het belangrijkste onderdeel van het opbouwen van zakelijke kansen het opbouwen van publiek bewustzijn rond lokale paddenstoelen en duurzame teelt.

"Een van mijn doelen is om lokale eetbare soorten te vinden, deze te onderzoeken met de mycologieclub en manieren te vinden om ze op grote schaal te kweken, uiteindelijk in beschermde structuren," zegt Thibaut. "Dit is de reden waarom de Instagram-pagina mijn werk is; we moeten ons vestigen en mensen leren hoe ze paddenstoelen kunnen consumeren."

Het bewustmaken van consumenten is de sleutel tot winstgevendheid
Mushroom Ecuador opereert momenteel op kleine schaal en teelt oesterzwammen, die worden verkocht voor € 2,98 voor 150 gram. Thibaut is van plan om meer soorten paddenstoelen te introduceren en zich te blijven richten op het kweken van bewustzijn bij de consument, het recyclen van biomaterialen en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Alle paddenstoelen zijn verpakt in een papieren verpakking.

Voorlopig concentreert Thibaut zich op de productie in de streek van Cuenca, waar het teeltbedrijf is gevestigd. Omdat de markt nog niet groot genoeg is, wil Mushroom Ecuador de samenwerking uitbreiden met restaurants, particuliere klanten en nog grotere partijen.

Eerste mycologie conferentie
Van 3 tot 5 augustus werd in Quito, Ecuador, een mycologiecongres gehouden, gericht op het verspreiden van onderzoek naar de duurzaamheid van paddenstoelen en hun vele functies. Na dit evenement stelt Thibaut vast dat meer mensen het potentieel van paddenstoelen als bron van voedsel, medicijnen en materialen begrijpen.

Net als andere paddenstoelliefhebbers hoopt Thibaut dat deze conferentie mensen aan het denken zet over paddenstoelen en hen aanspoort om ze in hun leven te integreren, bijvoorbeeld door paddenstoelen te gebruiken als vleesvervanger of zelfs door paddenstoelenpanelen in hun huis te gebruiken.

Voor meer informatie:
Thibaut Wagner, (mede)oprichter
Mushroom Ecuador
Tel.: +32 476 585 870
mushroomec.gua@gmail.com

Club van Micología Ecuador
clubmicologiaec@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven