Hazera brengt ToBRFV IR-resistente rassen op de markt

Hazera heeft ToBRFV intermediaire resistente tomatenrassen op de markt gebracht. Sinds het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) toesloeg, heeft Hazera’s R&D-team gewerkt aan het vinden van rassen die een effectief niveau van ToBRFV-resistentie kunnen geven zonder afbreuk te doen aan de opbrengst en fruitkwaliteit waar ze jaren in hebben geïnvesteerd om te perfectioneren.

In de loop van een aantal jaren hebben Hazera-onderzoekers en agronomen eindeloze middelen geïnvesteerd om oplossingen te vinden voor de behoeften van onze telers wereldwijd. Bovendien, volgens Alejandro Szechtman, Hazera’s Portfolio Marketing Director: “Deze inspanningen omvatten diepgaande proeven op veel locaties, onder verschillende omstandigheden op een wereldwijde schaal, om te bevestigen dat we in staat zijn om de optimale oplossingen te bieden, met de juiste balans tussen prestaties en ToBRFV-bescherming.”

Eerste patent op ToBRFV-resistentie in tomaat
Hazera is trots om een brede ToBRFV-resistente rassenpijplijn aan te kondigen, te beginnen met Italië, Griekenland, Spanje, Mexico, Turkije en Israël. Hazera heeft via het stroomopwaartse onderzoek van Limagrain bijgedragen aan een netwerk van interne en externe gezamenlijke projecten op het gebied van ToBRFV. Dit heeft ertoe geleid dat Limagrain volgens Hazera in 2017 als eerste bedrijf een patent heeft aangevraagd op ToBRFV-resistentie in tomaat. Terwijl de eerste generatie tomatenhybriden die resistent zijn tegen ToBRFV op de markt wordt gebracht, blijven de onderzoeksprogramma’s van Limagrain intensief werken aan het vinden van resistenties tegen mogelijk opkomende agressievere vormen van dit verwoestende virus.
“Onze R&D-inspanningen zijn nog niet beëindigd, we investeren nog steeds om een ​​hogere resistentie te bereiken en onze portfolio uit te breiden voor onze telers over de hele wereld”, aldus Szechtman.

Voor meer informatie: 
Hazera Seeds B.V. 
4920 AA Made
Tel.: +31 (0)162 690 900 
info@hazera.nl 
www.hazera.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven