Uw Groenteman Piet Nijboer:

"Gemak is onze grootste tegenstander, bouw je zaak om tot versmarkt"

Tholen – Wanneer je appelen met appelen vergelijkt en de factor kwaliteit meeneemt, dan is de groenteman niet duurder dan de supermarkt. “Kanzi appelen zijn bij mij zelfs voordeliger, de mandarijnen zijn wel duurder maar die zijn een stuk lekkerder en je hoeft er niets van weg te gooien, wat bij een supermarkt vaak het geval is”, barst Piet Nijboer van de gelijknamige groentezaak los. Hij is de discussie over prijs zat. “Gemak is onze grootste tegenstander.”

“Veel consumenten nemen de tijd niet om ook nog even bij Piet langs te gaan, die leggen dat kropje sla bij de supermarkt in hun winkelwagentje”, legt hij uit. Voor de toekomst ziet hij daarom kansen voor specialisten die in gaan zetten op een breder versassortiment met zuivel, kaas, noten en meer bewerkte producten. Gezien zijn leeftijd begint Piet zelf daar niet meer aan en is daarom op zoek naar iemand die zijn goedlopende zaak wil overnemen.

Hoewel Piet op zijn pensioen afstevent is hij altijd bij de tijd gebleven qua winkel en aanbod. “We hebben ons in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd en hebben een breed assortiment aan eigen gemaakte maaltijden, fruitsalades, salades, vruchtensappen. Mensen kunnen ook bij ons bestellen, bezorgen doen we niet en ook op social media zijn we niet zo actief. Dat is iets voor de volgende generatie”, vertelt Piet.

Piet Nijboer is ruim 39 jaar groenteman en een begrip in Oldenzaal. De winkel is gelegen in Winkelcentrum De Thij dat onlangs helemaal gerenoveerd en gemoderniseerd is. Ook de winkel van Piet is up to date en voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid. “We hebben geen open koelingen meer, alle bewerkte en gekoelde producten liggen achter glazen deuren”, vertelt Piet.

Hij hoopt dat er een jonge ondernemer is die zijn schouders eronder wil zetten. “Het pand is te huur of te koop. Het liefst zou ik het pand verkopen, maar voor beginnende ondernemers is dat een te grote stap. Door het pand te verhuren hoop ik dat er een groenteman kan blijven in Oldenzaal. Ik wil die best inwerken en op gang helpen het komende jaar”, besluit Piet.

Voor meer informatie
Uw groenteman Piet Nijboer
Johanna van Burenlaan 206-208
Oldenzaal
Tel.: +31 (0)541 516 764
ugpietnijboer@hotmail.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven