Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dunner folie boven zachtfruit Huelva reduceert plasticgebruik in teelt met 50%

Grufesa, een bedrijf uit Moguer in de Zuid-Spaanse provincie Huelva dat zachtfruit teelt en op de markt brengt, heeft het gebruik van plastic in de afdekkingen van de teelt de afgelopen jaren met 50% verminderd. 

"We zijn erin geslaagd het gebruik van plastic met bijna de helft te verminderen dankzij een innovatief materiaal dat op de markt wordt gebracht door een bedrijf uit Huelva en dat speciaal is ontworpen voor de teelt van zachtfruit. De gebruikelijke dikte van het materiaal is gehalveerd", zegt het bedrijf.

"Waar er voorheen ongeveer 2.000 kilo plastic nodig was om een hectare aardbeien te bedekken, is er met dit innovatieve materiaal slechts 1.000 kilo nodig, omdat het plastic fijner is. Dat is een besparing van 50%. "Dit nieuwe materiaal biedt dezelfde voordelen en dezelfde bescherming van de gewassen als het traditionele materiaal, maar er wordt 50% minder plastic gebruikt en er is een minimale garantie van twee teeltseizoenen."

De aanpassing van de kassen, die reeds bij het grootste deel van de bij het bedrijf aangesloten telers heeft plaatsgevonden, beantwoordt aan de vastberaden inzet van Grufesa op het vlak van duurzaamheid. Zo implementeert het ook innovatie- en kwaliteitsprogramma's doorheen de hele productieketen en stemt het de bedrijfsstrategie af op modellen die moeten leiden tot een volledig natuurlijke en duurzame manier van produceren.

"We blijven een uniek, vers, gezond en natuurlijk fruit onder de strengste parameters van voedselveiligheid en gezondheid garanderen, terwijl we met onze manier van telen ook de natuurlijke hulpbronnen en de sociale omgeving beschermen."

Grufesa bestaat uit 41 partners en heeft een areaal van meer dan 450 hectare. Het verkoopt zijn producten in Spanje en meer dan 20 Europese landen. Daarnaast exporteert het af en toe ook naar het Midden-Oosten. 90% van de omzet wordt gerealiseerd op de buitenlandse markt.

Voor meer informatie:
Grufesa
Cuesta de la Pila s/n
Apdo. de Correos 38
21800 Moguer (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959 372 335
sales@grufesa.com
https://grufesa.com

Publicatiedatum: