Gespecialiseerd in mixed-paprika

Uit de oude doos: Reincke Westland, Poeldijk

Reincke Westland, Poeldijk, commissionairs, wisselde in juni 1989 van loods op de veiling Poeldijk en betrok de loodsen van K&D. Door deze verhuizing beschikt dit bedrijf nu over een modern ingerichte loods met acht dockshelters en een zee van ruimte. "'s Morgens zijn we altijd op de veiling te vinden en houden we ons druk bezig met de inkoop. Het komt weleens voor dat er wat tijd over is. Deze uren vullen wij met het samenstellen van mixed-paprika. Voor het nieuwe seizoen 1990 wordt er op de veilingen in het Westland een toename van paprika van ongeveer 25% verwacht. Door dit grotere aanbod en de toenemende verkoop van mixed-paprika hebben we besloten binnenkort een computerweger met netautomaat aan te schaffen. Momenteel verpakken we mixed-paprika alleen op foodtainers. Op dit moment doen we Spaanse paprika's. Een nadeel is dat er teveel netjes in een karton zitten waardoor na aankomst alle dozen gecontroleerd moeten worden. Voor ons zou het aantrekkelijk zijn wanneer de paprika's in bulk aan zouden komen, zodat we ze zelf zouden kunnen verpakken. Bovendien zouden eventuele slechte exemplaren er op de leesband uit gehaald kunnen worden."

De heer Reincke toont Canarische tomaten

De heer Reincke samen met mededirecteur E. Toussaint

"De meeste van de door ons verpakte paprika's zijn bestemd voor Engeland en Duitsland. Regelmatig komt het voor dat we nog wat ruimte over hebben, daarom zijn we nog op zoek naar enkele exporteurs op Engeland en de V.S. Ook is het niet ondenkbaar dat er een samenwerking aangegaan wordt met een Belgische importeur. Informatie hierover kan via dit blad aangevraagd worden. In het pand waar we nu zitten, dat zijn de oude gebouwen van K&D, beschikken we over een mooie kantoorruimte die door ons niet gebruikt wordt en die we nu proberen te verhuren aan een exporteur." 

De heer Reincke toont Canarische tomaten

Reincke Westland behoort tot één van de weinige handelaren in Hollandse druiven. De druiven worden direct bij de tuinder gekocht. De prijs rond Kerst was 10 à 11 gulden per kilo. De tuinder levert de druiven in kistjes bij het bedrijf af, waarna deze weer overgelegd worden. Reincke vermoedt dat de Hollandse druiven nog slechts enkele jaren verhandeld zullen worden. Ze zijn vooral duur door het krenten, dat erg arbeidsintensief is.

De heer Reincke samen met mededirecteur E. Toussaint

Bron: Primeur 09 - Jaargang 04 - 26 januari 1990


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven