Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijk Zwaan toont diverse en resistente rassen

Slaboeketten present op demodagen

Rijk Zwaan organiseert ook dit najaar weer haar Hydroponic en Open Field Demo's in Nederland. Vanaf 19 september presenteert het groenteveredelingsbedrijf veel rassen en concepten voor zowel binnen- als buitenteelt. Zo zijn er tijdens de Open Field Demo vier nieuwe preirassen te zien, evenals knolvoetresistente bloemkoolrassen, die een oplossing bieden voor de hedendaagse uitdagingen in de teelt.

Tijdens de Hydroponic Demo staan de rode en productieve groene slarassen van het bedrijf in de schijnwerpers, terwijl ook de Salatriomixen van Rijk Zwaan tot de highlights behoren.

Beide demo's vinden parallel plaats van 19 tot en met 29 september; de Open Field Demo loopt echter langer door, namelijk tot en met 14 oktober.

Hydroponic Demo in Dinteloord
Rijk Zwaan organiseert voor de derde keer dit jaar haar Hydroponic Demo in Dinteloord. Dit is volgens het veredelingsbedrijf 'de ideale gelegenheid voor tuinbouwprofessionals om kennis te maken met de innovatieve en kleurrijke concepten van het bedrijf', die speciaal veredeld zijn voor de hydroteelt, zoals bijvoorbeeld de opvallende rode en productieve groene sla, maar ook het Mini Crunchy Lettuce concept. Dit is een slasoort in snackformaat met een sappige ‘crunch’, vergelijkbaar met ijsbergsla en Romaine sla, die nieuwe mogelijkheden biedt voor telers van slarassen geschikt voor hydroponic. Ook de slaboeketen van Salatrio types zijn aanwezig. Deze zeer aantrekkelijke en kleurrijke toevoeging aan de slacategorie is absoluut een blikvanger voor de consument, stelt men bij Rijk Zwaan, plus het combineert drie verschillende slatypes in één SKU, wat resulteert in een snellere rotatie.

Open veld demonstratie in Fijnaart
Rijk Zwaan brengt een reeks van vier nieuwe preirassen op de markt, waardoor telers meer keuzemogelijkheden hebben. Ondertussen heeft het bedrijf zijn resistentieveredeling in alle gewassen geïntensiveerd om telers wereldwijd te helpen en een oplossing te bieden voor de uitdagende klimatologische omstandigheden, de toenemende ziektedruk en de verminderde behandelings-mogelijkheden. De knolvoetresistente bloemkoolrassen zijn hier een voorbeeld van en zullen een van de hoogtepunten zijn tijdens de demodagen. Daarnaast speelt Rijk Zwaan in op de toenemende druk op de beschikbaarheid van arbeidskrachten en de vraag naar handige salademixen met machinaal oogstbare oplossingen zoals het Salanova Teenleaf-concept.

Bezoek de demo’s in Fijnaart & Dinteloord
De teamleden van Rijk Zwaan verwelkomen graag professionals uit de sector op de demo's om hen te inspireren met rassen geschikt voor hydroteelt, innovatieve concepten en resistente vollegrondrassen. Voor beide demo's wordt bezoekers gevraagd vooraf een afspraak in te plannen, zodat het bezoek kan worden afgestemd op de persoonlijke wensen. Voor een bezoek aan de Hydroponic Demo en/of de Open Field Demo kunt u een afspraak maken voor een rondleiding met uw contactpersoon bij Rijk Zwaan of stuur een e-mail naar hydro@rijkzwaan.com  of demofieldfijnaart@rijkzwaan.nl 

Publicatiedatum: