PUM onderzoekt exportmogelijkheden van groenten uit Algerije

PUM Senior Experts in Den Haag heeft expert Victor Phaff gevraagd een verkennende missie te leiden naar de oase Biskra in Algerije om hier de exportmogelijkheden te onderzoeken voor groenten en fruit buiten het Noord-Europese groeiseizoen.

De missie is begin oktober gepland, waarna in de tweede helft van november een groep Algerijnse telers Nederland zal bezoeken om de eerste contacten te leggen en zich te informeren over de investeringen voor verwerking en post harvest van groenten en fruit. GlobalGAP-certificering is reeds opgestart.

In de oase Biskra worden al heel lang prima groenten geproduceerd, veelal in bedekte teelt. Alleen incidenteel vindt er export plaats. Ook de Algerijnse overheid is geïnteresseerd en ondersteunt het initiatief. Kwaliteit, leveringsperiode, post harvest en de transportuitdagingen staan centraal bij deze verkennende missie.

Door de enorm hoge energiekosten in Europa worden projecten als deze steeds meer haalbaar. De missie is een vervolg van een eerste bezoek aan de oase van de PUM landencoördinator Teddie Muffels samen met de Nederlandse Ambassade.

Victor Phaff geeft aan dat adviezen en suggesties van importeurs op prijs worden gesteld. PUM in Den Haag is een non-profit organisatie opgericht door VNO-NCW, en krijgt financiële ondersteuning van Buitenlandse zaken. PUM ondersteunt projecten in een aantal ontwikkelingslanden op basis van vrijwillige senior experts.

Voor meer informatie:
Victor Phaff
PUM
Tel: +31 (0)70 349 0555
Mob: +31 (0)6 53778090
www.pum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven