Samenwerking voor verkoop in nog eens 550 winkels in Zweden

Ljusgårda benoemt nieuwe CEO

Het Zweedse teeltbedrijf Ljusgårda zet zijn groei voort door een nieuwe samenwerking aan te gaan met Dagab, een van de foodretailgroepen in het land. De sla van Ljusgårda zal nu ook verkrijgbaar zijn in nog eens drie grote Zweedse supermarktketens: Hemköp, Willys en Tempo. Daarnaast heeft het bedrijf Magnus Agervald aangesteld als de nieuwe CEO en Hélène Gustavii als CFO.

In minder dan een jaar tijd heeft Ljusgårda zijn omzet verdrievoudigd van 3,8 ton naar 11,8 ton sla per maand. De distributie vindt nu plaats via meer dan 230 ICA-winkels (de grootste supermarktketen van Zweden) en de verkoop per winkel neemt voortdurend toe. Recentelijk kwam de in Zweden geteelde sla ook beschikbaar via Mathem, de grootste online supermarkt van Zweden. Met de nieuwe overeenkomst met Dagab zal Ljusgårda zijn distributienetwerk meer dan verdrievoudigen, met nog eens 550 winkels. Vanaf 14 september zal de sla in het hele land te koop zijn. 

Ljusgårda zet volgende stap
De groeistrategie van Ljusgårda heeft de afgelopen jaren snelle en sterke resultaten opgeleverd. In lijn met het groeiplan van het bedrijf, stapt mede-oprichter Andreas Wilhelmsson nu over op zijn nieuwe rol als Chief Strategy Officer en verwelkomt daarom Magnus Agervald als de nieuwe CEO. Magnus was tot voor kort de interim-CEO bij Premium Snacks, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en distribueren van snacks aan zowel de retail als de horeca in verschillende Scandinavische en Europese landen. Als ondernemer is hij ook mede-oprichter van het mobiele internetbedrijf Icomera en het op AI gebaseerde prijsanalysebedrijf Panprices.com. 


Magnus Agervald 

"Het is fantastisch om Magnus en Hélène in het team te verwelkomen. Met hun komst leggen we twee belangrijke stukken in de puzzel van het managementteam van wereldklasse. In mijn nieuwe rol zal ik me concentreren op onze strategische partnerschappen en nieuwe initiatieven. In de praktijk zal ik fungeren als een katalysator die zorgt voor momentum waar het nodig is. Kortom, de droomrol voor een ondernemer zoals ik!", zegt Andreas Wilhelmsson, mede-oprichter en Chief Strategy Officer bij Ljusgårda.

Magnus Agervald heeft een bewezen staat van dienst. Met succes heeft hij groei en hogere winsten bewerkstelligd in eerdere opdrachten. Als CEO van Byggmax (een winkelketen die producten voor woningverbetering aanbiedt), leidde Magnus een sterk groeitraject waarbij hij het bedrijf met groot succes naar de beurs bracht. Dergelijke ervaringen zijn van groot belang voor de toekomstige strategische doelen van Ljusgårda.

"Het voelt geweldig om de kans te krijgen om Ljusgårda verder te helpen op zijn groeitraject. Het team heeft al fantastische dingen bereikt en het wordt leuk om het bedrijf samen met hen verder te ontwikkelen. De overeenkomst met Dagab geeft ons een nog sterkere aanwezigheid op de markt, en het ecosysteemontwikkelingswerk bij Ljusgårda heeft een enorm potentieel, vooral dankzij AI-optimalisatie", zegt Magnus Agervald, nieuwe CEO bij Ljusgårda.

Ljusgårda kondigt ook aan dat Hélène Gustavii de nieuwe CFO wordt. Hélène was tot voor kort CFO bij Velove. Ze heeft veel vaardigheden en ervaring in het stimuleren van groei, cashflow en winstgevendheid in verschillende sectoren. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende senior functies in zowel beursgenoteerde als door eigenaren geleide groeibedrijven.

"Ik kijk er erg naar uit om bij Ljusgårda te beginnen en deel uit te maken van het bedrijf. We zullen inzetten op voortdurende groei en ontwikkeling. Het voelt ook zeer bemoedigend om bij te kunnen dragen aan een duurzamer voedselsysteem en te zorgen voor een veilige bevoorrading van lokale gewassen het hele jaar door", zegt Hélène Gustavii, nieuwe CFO bij Ljusgårda.

Geïmporteerd voedsel is verantwoordelijk voor 60% van de klimaatimpact van voedselconsumptie in Zweden. Met circulaire watersystemen, groene stroom en geen gewasbeschermingsmiddelen biedt Ljusgårda consumenten en handelaren een duurzaam en lokaal geteeld alternatief.

"De overeenkomst met Dagab en een versterkt managementteam stelt ons in staat om de volgende stap in ons groeitraject te zetten. We kijken ernaar uit om Ljusgårda voort te zetten en uit te bouwen tot een leidende binnenteler die bijdraagt aan een duurzamere voedselvoorziening", zegt Johannes Lien, voorzitter van Ljusgårda.

Voor meer informatie:
Daniel Schröder
daniel.schroder@ljusgarda.se 
Ljusgårda
www.ljusgarda.se
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven