Plantenkwekerij gaat ook groenten telen in Maleisië

"Steeds meer consumenten eten groenten en fruit, omdat ze een gezond leven willen leiden. Dat brengt ons veel potentiële klanten", zegt Samson Chong, directeur van AugustFame. "Daarom leveren we nu ook verse producten uit onze teelt op water aan de lokale gemeenschap. Met onze hoogwaardige groenten promoten we gezond eten."

AugustFame is een plantenteler gevestigd in Penang, een staat in het noordwesten van Maleisië, die ook een vertical farm heeft. Naast een plantenkwekerij heeft AugustFame verschillende productlijnen om het bedrijf draaiende te houden. Vertical farming is er één van. De vertical farm wordt echter niet gebruikt om planten te vermeerderen, maar om groenten te telen.

Uitbreiding van de faciliteit
De kleine vertical farm is ongeveer 19 m² groot en produceert zo'n 1.500 planten per maand. Samson merkt op dat ze momenteel fondsen zoeken om hun faciliteit uit te breiden met meerdere volledige hydrocultuursystemen, gezien de groeiende vraag.

Dat betekent echter niet dat ze de markt stormenderhand zullen veroveren. "We hebben niet de ambitie om een grote marktspeler te worden op de groentemarkt. Daar zijn onze ruimte en ons budget te beperkt voor en we hebben niet genoeg arbeidskrachten. We willen alleen de lokale gemeenschap dienen en bevoorraden", zegt Samson.

Productaanbod
AugustFame levert zijn klanten, waaronder lokale cafés, restaurants en bewoners in de omgeving, momenteel kluitsla, microgroenten en eetbare bloemen. "Het is absoluut een geweldige manier om kosten en ruimte te besparen en consistente resultaten te behalen." 

Omdat de meeste vraag uit de lokale gemeenschap komt, heeft het bedrijf niet de ambitie om op korte termijn andere producten aan te bieden. Nu ligt de focus op het constant kunnen leveren van de producten aan de lokale gemeenschap.

"Als we onszelf vergelijken met lokale leveranciers, zijn onze prijzen altijd consistent omdat onze kosten altijd hetzelfde zijn", besluit Samson.

Voor meer informatie:
Samson Chong (directeur)
AugustFame
augustfame88@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven