Aangepast telen in sla: "Let op bemesting, licht en plantdichtheid"

Er zal dit najaar waarschijnlijk minder verwarmd worden in de teelt van sla in de kas. Daardoor zal er waarschijnlijk ook voorzichtiger beregend worden. Dan is het verstandig om een gedeelte van de voorraadbemesting in de vorm van traag werkende organische bemesting te gebruiken, adviseert veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Dit zorgt dat de meststoffen aan de start minder snel uit de toplaag verdwijnen en er naar het einde van de teelt meer beschikbare voeding is voor de plant.
 
Plantbescherming
Indien er dit najaar minder verwarmd wordt, dan zal de groeiduur langer zijn. Dit wil zeggen dat het klimaat vochtiger is. Hou hier rekening mee en geef de planten genoeg preventieve bescherming tegen smet en valse meeldauw, stipt men verder aan in een 'Teelttip kassla'. 

Andere tips die het slateam van Rijk Zwaan geeft zijn om erop te letten dat er genoeg licht in de kas komt, de plantdichtheid te verlagen en geen te grote planten te planten. Een plant die minder stress ervaart, wortelt vlotter in en blijft over het algemeen wat gezonder, stelt men. 

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven