Roterend aeroponics systeem om plantengroei te versnellen

"Ons jonge perspectief en onze openheid voor nieuwe dingen kunnen Plantation helpen dynamisch te zijn in de vertical farmsector", zegt Lukas Richter, de 17-jarige CEO van het Duitse vertical farmbedrijf Plantation.

Samen met zijn collega's Raphael (16 jaar) en Jonas (15 jaar) bedacht Lukas een tunnelachtig systeem om planten op een ruimtebesparende manier te telen. Hun doel is om vertical farming in supermarkten te brengen om voedselkilometers en waterverbruik te verminderen.


De oprichters van Plantation

De status-quo uitdagen met een roterend ontwerp
Plantation heeft een roterend teeltsysteem ontworpen dat aeroponics gebruikt om voedingsoplossingen aan de plantenwortels te leveren. Lukas legt uit dat Plantation een manier heeft gevonden om planten aan de buitenkant van de trommels of tunnels te laten groeien, waardoor het ontwerp minder sproeikoppen gebruikt omdat de plantenwortels zich "meer gecentreerd rond de sproeikoppen" bevinden. 

Omdat het systeem roteert, blijven planten niet lang in één positie. De trommel draait 90 graden en de planten rusten een tijdje in deze nieuwe positie voordat ze hun reis voortzetten.

Het prototype

Het Plantation-team bouwt momenteel aan zijn prototype om de plantengroeisnelheid in hun rotatiesysteem te vergelijken met de groeisnelheid in een traditioneel aeroponics systeem. Lukas en zijn collega's zijn ervan overtuigd dat dit concept gaat werken.

De eerste stap is het bepalen van de ideale rotatieperiode met bladgroenten die niet te zwaar zijn. Volgens Lukas kan de rotatie van het systeem zelfs de plantengroei versnellen door in te spelen op de activiteit van de groeiregulatoren.

"Auxines zijn erg interessant omdat ze vaker vrijkomen als de oriëntatie verandert, waardoor de planten mogelijk sneller groeien door de verschillende oriëntaties in het zwaartekrachtsveld", zegt Lukas.

Plantation heeft financiering aangevraagd bij Jugend forscht en hoopt het prototype eind 2022 te bouwen, zodat ze het eerste deel van hun werk in januari 2023 kunnen indienen en het systeem kunnen gaan testen. De jonge ondernemers hebben momenteel geen contact met grote bedrijven of investeerders, maar bespreken hun idee graag met branchegenoten.

Voor meer informatie:
Lukas Richter (CEO)
contact@plantsinrotation.com 
Plantation
www.plantsinrotation.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven