Overheid subsidieert bouw van hightech kas in Australië

Provenance Propagation in de Australische regio Northern Rivers is begonnen met de bouw van zijn nieuwe kas.

In november vorig jaar de teler uit Wells Crossing, ten zuiden van Grafton, een subsidie van $ 900.000 (€ 614.000), verstrekt door het Regionale Fonds voor Jobcreatie van de overheid van Nieuw-Zuid-Wales.

Deze mijlpaal voor het bedrijf bracht CEO van Provenance Propagation, Jack Mooney, ertoe om parlementslid Chris Gulaptis uit te nodigen, om met de gouden spade in de hand, het begin van de werken te markeren.

Chris Gulaptis viert samen met de CEO van Provenance Propagation, Jack Mooney, en zijn trouwe bondgenoot, zijn zoon Henry, de start van de bouw van een van de grootste onafhankelijke kassen in Nieuw-Zuid-Wales en de oostelijke staten van Australië. 

Gulaptis zei dat deze ultramoderne kas met geavanceerde klimaatbeheersingstechnologie, gerichte irrigatie-infrastructuur en geautomatiseerde teeltsystemen, de grootste onafhankelijke vermeerderingskas in Nieuw-Zuid-Wales en de oostelijke staten van Australië wordt.

"Dit is de allernieuwste technologie en ik ben heel blij dat de overheid van Nieuw-Zuid-Wales zo'n opwindend project steunt. Het bedrijf zal in de toekomst een leidinggevende rol op zich nemen in de tuinbouw en tegelijkertijd iets teruggeven aan de lokale gemeenschap door het scheppen van banen", zei Gulaptis. "Met de steun aan lokale bedrijven zoals Provenance Propagation stimuleert de overheid regionale economieën en verhoogt het de inkomens van mensen en de lokale werkgelegenheid."

Jack Mooney zal zijn expertise op het gebied van plantenvermeerdering gebruiken om van het bedrijf snel een nationale leverancier te maken van hoogwaardige geënte groenten, planten en zaailingen.

"We zijn heel blij dat we met de bouw zijn begonnen. Dit is een primeur voor de Clarence Valley en voor de staat Nieuw-Zuid-Wales. Het project krijgt alvast veel enthousiaste reacties van telers", aldus Mooney. "Tijdens de bouwfase hebben we al een aantal lokale bedrijven ingeschakeld en als het klaar is, kan het 45 nieuwe banen creëren voor de regio."

"We zijn vastbesloten om regionale economieën zoals de Clarence Valley te helpen ontwikkelen, en met plannen die al in de maak zijn voor fase 2, kan het bedrijf banen blijven creëren en voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige zaailingen en geënte planten voor Australische telers."

Voor meer informatie:
Provenance Propagation
LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven