Exploderende opslagkosten voor voedsel zorgen voor nieuwe tegenvaller

De stijging van de voedselprijzen hangt niet alleen samen met gestegen productiekosten. Ook de opslagkosten nemen sterk toe. Groente, fruit en vlees worden opgeslagen in koel- en vrieshuizen die veel energie vergen, zo schrijft het Financieele Dagblad. De Nederlandse vereniging voor koel- en vrieshuizen Nekovri raadt de leden aan om de kostenverhogingen door te berekenen. Bij de Nekovri zijn 115 bedrijven aangesloten.

Coroos Conserven conserveert groente en fruit in glas of blik. Het bedrijf ziet zich ook genoodzaakt de prijzen te verhogen. Glas is duurder geworden en de prijs van blik ging dit voorjaar met 60% omhoog. Ook bij het maken van glas en blik wordt veel gas gebruikt.

Lees hier het volledige artikel van FD ($)


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven