Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantenkwekerij legt bassin helemaal vol zonnepanelen

Door Albers Alligator Special Projects en Centrica Business Solutions is opnieuw een drijvend zonnepark opgeleverd. Het bassin van Plantenkwekerij Rob van Vegchel in America werd geheel gerenoveerd en tevens breder gemaakt om meer zonnepanelen te kunnen plaatsen. Het bassin is ook voorzien van een nieuwe folie en taludbescherming.

Elk hoekje wordt benut bij een dergelijk op maat gemaakt drijvend Multi-F Solar-systeem. Martin Spekle van Albers Alligator. "Dat betekent dat er vaak 15 tot 20% meer zonnepanelen kunnen worden geplaatst dan gebruikelijk."

In totaal zijn er bij de teler in America 810 zonnepanelen geplaatst van elk 455 Wp, totaal 368,5 kWp. De 3 omvormers zijn langs de lange zijde van het bassin geplaatst.

Een veel gehoorde opmerking is dat het Multi-F Solar-systeem één is met het bassin en niet opvalt, zegt Martin. "De gehele verankering is in het Multi-F Solar-dek verwerkt, dus geen spankabels of betonblokken op of naast het bassin. Dit is niet alleen praktisch, maar ook visueel aantrekkelijker."

Voor meer informatie:
Martin Spekle
Alber Alligator
+31 317 419 144
info@albersalligator.com
www.albersalligator.com 

Plantenkwekerij Rob van Vegchel
www.plantenkwekerijrobvanvegchel.nl 

Publicatiedatum: