Jaarrond 16 gewassen in ondergrondse teeltfaciliteit in Canada

"Onze Forges zijn commercieel levensvatbaar, aangezien we verwachten dat onze faciliteiten binnen drie tot vijf jaar winst zullen genereren. Onze strategie bestaat erin het assortiment gewassen dat we kunnen telen snel uit te breiden door middel van continue R&D", zegt Nicola Maglio, marketingverantwoordelijke bij Greenforges. 


Nicola Maglio

Greenforges ontwerpt en ontwikkelt ondergrondse teeltsystemen om de ruimte-efficiëntie van de tuinbouw te vergroten. Het bedrijf richt zich momenteel op de ontwikkeling van Plant Forges, een eerste productlijn die het mogelijk maakt om onder de grond groenten en fruit te telen.

Elke Plant Forge heeft een diameter van 60 inch (1,5 meter) en een hoogte van 200 voet (60,9 meter). De producten kunnen echter in elk formaat worden geleverd naargelang de wens van de klant.

Uitbreiding van het assortiment gewassen
In de eerste faciliteit in Québec zullen de volgende gewassen worden geteeld: paksoi, sla, Lolla-sla, rucola, aardbeien, boerenkool, mosterd, basilicum, snijbiet, koriander, munt, peterselie, oregano, kleine paprika's, kleine tomaten en gewone oesterzwam.


Een GreenForge 

Eerst Québec, dan wereldwijd
"Toch werken we internationaal aan een handvol andere projecten. Maar daarover kunnen we nu nog niets meedelen." De strategie van Greenforges is om het assortiment gewassen dat ze kunnen telen uit te breiden door middel van continue R&D. 

"In tegenstelling tot de meeste andere vertical farmbedrijven, zijn we niet van plan om de producten die met onze systemen worden geteeld, rechtstreeks te distribueren. Het is eerder ons doel om ons te concentreren op de ontwikkeling en distributie van technologie door onze systemen in licentie te geven aan telers. We zullen met telers samenwerken, niet tegen hen", zegt Nicola.

Efficiëntie vergeleken met andere technieken
De Forges zijn volgens Nicola 'zeer efficiënt' in vergelijking met traditionele vollegrondsteelt. "Er is natuurlijk eerst de ruimte-efficiëntie, want er is een grotere productiviteit per vierkante meter. Er is honderden keren minder ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid gewassen te telen in vergelijking met vollegrondsteelt."

Deze drastische verbetering stelt ons in staat om kostbare hectares te besparen en de vernietiging van ecosystemen te vertragen die anders plaats zouden moeten maken voor tuinbouw." Daarnaast bespaart het systeem tot 98% water.


Aardbeienteelt

In vergelijking met vertical farming op grondniveau is de energie-efficiëntie van Forges veel groter, aldus Nicola. Omdat de temperatuur ondergronds stabiel is, moet er minder energie verbruikt worden voor een adequaat teeltklimaat. 

De koele grond helpt om een deel van de door de lichten geproduceerde warmte af te voeren, waardoor de koelbelasting op het HVAC-systeem wordt verminderd. En wanneer de lichten uit zijn, zal een deel van de warmte die door de grond wordt geabsorbeerd, weer worden afgegeven aan het teeltgebied, waardoor er minder kunstmatige verwarming nodig is. "We verwachten ook een betere efficiëntie in LED-belichting dankzij radiale lichtbundelpatronen."


Een GreenForges met kleine diameter

Commerciële telers
Voor commerciële operaties beveelt het bedrijf minstens 150 Forges aan, zodat voldoende gewassen kunnen worden geoogst. Daar is ongeveer 2.000 vierkante meter voor nodig. Theoretisch gezien is er geen limiet op de omvang van de teeltfaciliteit. "Natuurlijk zijn er technische uitdagingen bij opschaling, maar het is nog te vroeg om daar precieze uitspraken over te kunnen doen." 

Volgens Nicola kwam het concept tot leven door te kijken naar de beperkingen van de huidige urban farming. Er is gewoon niet genoeg ruimte in steden voor bestaande technologieën om een aanzienlijk deel van de bevolking te voeden. "Er wordt geschat dat zelfs als op elk geschikt gebouw in de stad een kas wordt gezet en de parkeerplaatsen worden gevuld met teeltcontainers, ze slechts in staat zouden zijn om te voldoen aan ongeveer 5% van de groente- en fruitbehoefte van de stad."

Voor meer informatie:
Nicola Maglio (verkoopverantwoordelijke)
Greenforges
nicola@greenforges.com 
www.greenforges.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven