Nieuwste schaarwagen bereikt hoogte van 6,5 meter

Berkvens Greenhouse Mobility presenteert de nieuwste toevoeging aan de collectie schaarwagens. Naast de GL3500-D (2-schaar) en de GL5000-D (3-schaar) wordt de serie nu uitgebreid met de GL6500-D (4-schaar). Deze schaarwagen is ontwikkeld door de geluiden die werden opgevangen uit de markt én de toenemende eisen die werden gesteld vanuit de arbeidsinspectie.

Om de GLD serie compleet te maken ontbrak er nog één hoogte. De nieuwe schaarwagen is geheel CE gekeurd, kan een hoogte van 6,5 meter bereiken en beschikt over volledig hydraulische stempels.

Wet- en regelgeving
"De eisen van arbeidsinspectie zijn van groot belang geweest bij de ontwikkeling van de wagen. In de sector zien we steeds vaker controles plaatsvinden op de apparatuur in de schuur. Op de vraag: 'Hoe kunnen we voldoen aan de wensen en behoeften van de telers, kassenbouwers en kasinrichters, maar wel binnen de kaders en regels omtrent veiligheid?' Het bleek een uitdaging, maar als je dan een product ontwikkelt dat voldoet aan beide eisen maakt dat je niet alleen trots op het product, maar ook ontzettend trots op het team die dit mogelijk heeft gemaakt", vertelt Ton van Hout, R&D bij Berkvens.

Veel industriële productgroepen mogen uitsluitend worden verhandeld in de Europese Economische Ruimte (EER) als ze een CE-markering hebben. "Deze markering geeft aan dat wij, Berkvens Greenhouse Mobility, verklaren te voldoen aan alle EU-wetgevingen die overeenstemmen met de gezondheids-, veiligheids-, prestatie- en milieueisen die relevant zijn voor deze schaarwagen. Bovendien betreft het een type 4 machine waardoor een NOBO nauwkeurig over onze schouder mee heeft moeten kijken. De volledig hydraulische stempels én het feit dat de schaarwagen volledig CE gekeurd is, maakt deze wagen echt uniek in zijn soort."Stempels
De hydraulische stempels worden bediend vanaf het bedieningspaneel op het platform. "Dit betekent dat je praktisch niet meer van de wagen af moet om de stempels uit te zetten", zegt Ton. "Bovendien moet je bij het handmatig uitzetten om de wagen lopen waarbij de mogelijkheid bestaat om het gewas te beschadigen; dat wordt met de hydraulische stempels voorkomen."

Ton noemt het een 'echte toevoeging voor het ultieme gebruiksgemak'. "Daarnaast zorgen de stempels ervoor dat je altijd stabiel en veilig kunt werken. Het is altijd weer een uitdaging om de balans te vinden tussen regelgeving en gebruiksgemak. Het belangrijkste in de ontwikkeling van deze schaarwagen is dan ook om de kracht van de GL3500-D en GL5000-D door te trekken: Eenvoudig te besturen, ergonomisch design, onderhoudsarm en eenvoudig voor service."

De hoogtes die bereikt wordt met deze buisrailwagen, maakt de 4-schaar niet alleen uitermate geschikt voor telers, maar ook voor de kassenbouwers. "We kunnen op een veiligheids- en arbeid technische manier tot een hoogte van 6,5 meter komen. Daarnaast kunnen we telers voorzien van schaarwagens met de spoormaat die bij hen past. Hij is compacter en flexibeler in gebruik dan de wagens die hiervoor worden gebruikt.” 

"De ontwikkeling van de schaarwagen is intensief en uitdagend geweest. Om deze wagen voor het eerst te laten zien aan de markt is echt een mijlpaal. De afgelopen maanden is de wagen in de praktijk getest en de eerste ervaringen zijn razend positief."

Voor meer informatie:
Berkvens Greenhouse Mobility
+ 31 (0)493 670087
info@berkvensgm.nl 
www.berkvensgm.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven