Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Actie kabinet nodig door hoge brandstofprijzen"

De prijs van diesel aan de pomp voor consumenten schiet voor het eerst boven de literprijs van benzine. De prijsontwikkeling past in een langere trend die sinds maart is ingezet, waarbij de prijs van brandstof flink gestegen is.

Consumentencollectief UnitedConsumers (UC) rapporteert op vrijdag 26 augustus, dat bij een deel van de benzinestations de prijs van diesel de prijs van benzine overstijgt. De gemiddelde prijs van diesel is met 4,7 cent gestegen ten opzichte van een dag ervoor, aldus UC.

Door de hogere dieselprijzen zijn ook de kosten van transport toegenomen. Transport en Logistiek Nederland roept transportondernemers daarom op gebruik te maken van dieselclausules. Daarmee kunnen schommelingen in de prijs doorberekend worden aan de opdrachtgever. TLN maakt zich zorgen dat de dieselprijzen door krapte op de dieselmarkt verder gaan stijgen. De oorlog in Oekraïne en wederzijdse sancties tussen Europa en Rusland kunnen de dieselkrapte verergeren. Daarom gaan we in gesprek met de overheid om te zoeken naar mogelijkheden om de prijs voor ondernemers aan de pomp beheersbaar te houden.

Bron: TLN

Publicatiedatum: