Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Waar ter wereld stegen AGF-prijzen het hardst?

Analisten van Picodi.com hebben een ranglijst opgesteld van de landen waar de gemiddelde prijs van de populairste groenten en fruit in 2022 het meest is gestegen. De lijst omvat de prijzen van aardappelen, tomaten, uien, sla, sinaasappelen, bananen en appelen in 94 landen. 


Klik hier voor vergroting van de afbeelding de bronwebsite Picodi

Van de 94 landen die in de lijst zijn opgenomen, stegen de prijzen van deze zeven groente- en fruitsoorten het meest in Turkije, namelijk met 72,2% in de afgelopen zeven maanden. De prijs van tomaten nam het hardst toe, met maar liefst 121%.

Wit-Rusland en Rusland namen de tweede en derde plaats in op de lijst, de prijs van het geanalyseerde groente- en fruitmandje steeg er met respectievelijk 33,4% en 27,3%. In Wit-Rusland stak tomaat erbovenuit (+52%), in Rusland aardappel (+45%).

Aan de andere kant van het spectrum hebben we dan de Dominicaanse Republiek, Ecuador en Bolivia, landen waar de prijs van de korf met deze groenten en fruit zelfs daalde, namelijk met respectievelijk 5%, 5% en 8%. In Ecuador en de Dominicaanse Republiek werd sla evenwel duurder.

Kijken we naar de afzonderlijke producten, dan steeg appel het sterkst in Andorra (+82%), banaan in Wit-Rusland (+48%), en sinaasappel (+50,5%), tomaat (+122 %), ui (+73%), aardappel (+84%) en sla (+84%) in Turkije.

Bron: diarioepoca.com / picodi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven