Cassibba Maurizio (Sicilië):

"Het is nog steeds mogelijk om met succes grote trostomaten te telen"

Om concurrerend te zijn in de tuinbouw moet je meegaan met de tijd en voldoen aan de eisen van de markt. Je kunt improviseren of kleine innovaties doorvoeren, maar de grootste winst valt te behalen wanneer je je toelegt op specialistenwerk. Cassibba Maurizio, een teeltbedrijf dat in 1990 is opgericht op Sicilië, heeft nooit opgehouden de vaardigheden steeds verder te verfijnen, meer bepaald in de teelt van grote trostomaten. 

Salvatore Cassibba houdt een doos met tomaten van het merk Kamarina vast. 

Het bedrijf begon meer dan 30 jaar geleden met een hectare houten kassen en heeft vandaag meer dan 12 hectare moderne kassen die uit ijzer zijn opgetrokken. Er wordt een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie gehanteerd en de teelt is GlobalGAP- en GRASP-gecertificeerd. Ruim 80% van het areaal is voorbehouden voor de teelt van gladde ronde tomaten, de overige 20% is bestemd voor andere segmenten, zoals cherry- en pruimtomaat.

"We blijven ons focussen op de teelt van grote tomaten, al lijkt dat tegenwoordig misschien riskant", zegt Maurizio Cassibba, die het bedrijf samen met zijn zoon Salvatore runt. "In de loop der jaren hebben we echter veel ervaring opgedaan, waardoor we onder meer perfect kunnen omgaan met plantenziekten, zelfs met de plantpathogenen die momenteel hoogtij vieren. Een zorgvuldige keuze van het ras is de basis, de geheime kneepjes van het vak en veel preventie vervolledigen het plaatje."

Maxter

"Na verschillende testen die in voorgaande jaren zijn uitgevoerd, hebben we vorig jaar besloten bijna volledig in te zetten op Maxter van Axia, een trostomaat met vruchten van gemiddeld 130-150 gram. Deze tomaat is op Sicilië geschikt voor verplanting in september, januari en februari. We zetten deze tomaat af in Italië, maar dankzij de goede houdbaarheid ook in het buitenland." 

Maxter 

"Ons bedrijf is zeer dynamisch en we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe tools om onszelf te verbeteren, niet alleen in de teelt, maar ook in de afzet. Dit jaar zijn we een nieuw avontuur begonnen met de aankoop van een stand op de groente- en fruitmarkt van Vittoria. We willen als bedrijf een referentie blijven voor de teelt van hoogwaardige tomaten, maar ook belangrijk zijn in de agribusiness in heel Italië en daarbuiten", besluit Cassibba. 

Voor meer informatie:
Maurizio Cassibba
Az. Agr. Cassibba Maurizio
Via Napoli, 98
97019 Scoglitti (RG) - Italië
Tel: +39 3357618670
kamarinasrl@tin.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.