Verimark krijgt reguliere toelating waar teler lang om vroeg

Er gingen heel wat tijdelijke vrijstellingen overheen, maar deze week heeft het Ctgb besloten tot een reguliere toelating van het gewasbeschermingsmiddel Verimark voor gebruik in vruchtgroenten en aardbeienteelt onder glas. 

“Ik ben heel blij voor de gewasgroep tomaat dat de reguliere toelating voor Verimark er eindelijk is. Wel hoop ik dat iedereen er zorgvuldig mee om blijft gaan, zodat het middel lang effectief kan worden ingezet tegen de knelpunten witte vlieg en bemisia”, aldus Vincent van der Lans, contactpersoon Plantgezondheid namens de landelijke commissie Tomaat in een reactie op het nieuws bij Glastuinbouw Nederland.

Wouter Overgaag, contactpersoon Plantgezondheid namens de landelijke commissie Paprika, is eveneens zeer content met de toekenning. “Ook voor de paprikatelers is het heel goed nieuws dat er een goed integreerbaar middel bij is gekomen om de biologische bestrijders zo goed mogelijk in de benen te houden en toch de plaagdruk van trips en luis beheersbaar te krijgen.” Eerder deze zomer werd een vrijstellingsverzoek voor Verimark in paprika nog afgewezen

“Hier hebben de komkommertelers lang op gewacht”, stelt Corné Stouten, contactpersoon Plantgezondheid namens de landelijke commissie Komkommer van Glastuinbouw Nederland. “Dat dit nu werkelijkheid is geworden is supergoed nieuws.”

Snel inzetbaar
Nadat het Ctgb een toelating heeft afgegeven, duurt het nog enige tijd voordat dit besluit in de Staatscourant is gepubliceerd, Pas dan kan het middel daadwerkelijk worden ingezet volgens het nieuwe etiket. Glastuinbouw Nederland hoopt dat deze administratieve fase ook spoedig verloopt. Zodat naast de tomatentelers, komkommer- en augurktelers, die nu een vrijstelling van Verimark hebben, ook de andere gewasgroepen onder meer: aardbei, aubergine en paprika het middel snel inzetbaar hebben.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven