"We kunnen in principe alles op het bedrijf controleren en weergeven op één platform"

"We bieden vergelijkbare software als de Autopilot-functies van Tesla: het vereist nog steeds menselijke begeleiding, maar de software versterkt en helpt de telers om efficiënter te zijn," zegt Kenneth Tran, oprichter en CEO bij Koidra.

Het AIoT-technologiebedrijf uit Seattle heeft in 2022 voor heel wat opschudding gezorgd nadat het in maart een startkapitaal van €4,5 mln had ontvangen en vervolgens de derde editie van de Autonomous Greenhouse Challenge won in samenwerking met Cornell University.


Kenneth Tran

Duurzaamheid is een belangrijk ingrediënt voor softwaresystemen
Met de € 4,5 mln aan startkapitaal heeft Koidra plannen om zijn product te verbeteren en het robuuster te maken, een eigenschap die van cruciaal belang is voor elk softwaresysteem en vooral voor systemen die missiekritisch werk verrichten, zoals het telen van voeding.

"Duurzaamheid is van cruciaal belang voor meer dan alleen klimaatregeling. We kunnen veel onderdelen van het hele teeltbedrijf automatiseren en willen de kas en de verticale tuinbouw moderniseren," zegt Kenneth. "Deze financiering zal ons helpen om de software meer generaliseerbaar te maken en om van Koidra een platformbedrijf te maken dat samenwerkt met andere dienstverleners om het hele systeem beter te maken."


Beeld van een RGB- en dieptecamera

Kenneth legt uit dat Koidra in de kern een software- en IoT-bedrijf is en zelf niet zal investeren in robotica. Omdat robotica aanzienlijke investeringen in hardware en mechanica vereist, zal Koidra zich in plaats daarvan richten op het ontwikkelen van softwaretools om de verschillende mechanische systemen onder één paraplu te helpen brengen.

"Koidra kan momenteel integreren met de meeste datasystemen. We kunnen verbinding maken met klimaatregelaars of rechtstreeks gegevens krijgen van de sensoren met betrekking tot belichting, irrigatie, vision-systemen, enzovoort," legt Kenneth uit. "Zolang het een module heeft waar we op kunnen aansluiten, kunnen we in principe alles in het bedrijf controleren en weergeven op één platform."


Thermische camera

Geïntegreerde besturing voor elk gewas
De softwaretools van Koidra kunnen op elk gewas worden toegepast, ondanks de verschillen in teeltpraktijken. Het bedrijf werkt vaak samen met telers om ervoor te zorgen dat de tools worden aangepast aan hun gewassen. Zoals Kenneth opmerkt, heeft Koidra zijn expertise in cannabis en tulpen nog niet volledig ontwikkeld, maar dat betekent niet dat de tools van Koidra niet in deze omgevingen zouden kunnen worden ingezet.

"Telers kunnen met ons samenwerken om intelligentie te ontwikkelen en efficiënter te telen. We werken vaak samen met operators en telers die hun kennis en knowhow ter beschikking stellen." 

Koidra levert zijn softwaretools ook levert voor niet-tuinbouwsectoren zoals de energie- en aquacultuursector en andere productiesectoren.

Voor meer informatie:
Kenneth Tran, CTO
Koidra
hello@koidra.ai 
www.koidra.ai 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven