Light Science Technologies breidt team uit

Agrotech-specialist Light Science Technologies (LST) heeft twee nieuwe benoemingen in zijn team aangekondigd om zijn groeistrategie te kunnen voortzetten.

Jessica Browne treedt aan als Electronics Engineer, nadat ze eerder als ingenieur werkte bij verschillende bedrijven, waaronder GeoSLAM en Microlise. Jessica heeft 25 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van microcontroller-gebaseerde producten.

In haar nieuwe functie krijgt ze een R&D-functie, waarbij ze verantwoordelijk wordt voor het ontwerp van elektronica voor LST's ontluikende productportfolio van teeltlampen en sensoren en input krijgt voor typegoedkeuringen, software en firmware-ontwerp.

James Swords treedt ook toe als nieuwe projectmanager. Hij kan bogen op meer dan 15 jaar ervaring bij grote lucht- en ruimtevaartbedrijven en begon direct na zijn schooltijd als technisch leerling. Daarvoor werkte hij bij TA Savery / Oleo International als development manager, waar hij de operationele leiding op zich nam van het groeiende UKAS geaccrediteerde testlaboratorium voor rail- en liftproducten. In een nieuw gecreƫerde rol bij LST zal hij, naast andere verantwoordelijkheden, belast zijn met het toezicht op nieuwe projecten en het implementeren van efficiƫnte processen om middelen actief te beheren en te communiceren.

Light Science Technologies is opgericht in 2019 en heeft momenteel 18 medewerkers in dienst op het hoofdkantoor en in de ingebouwde laboratoriumfaciliteiten in Hilton, Derbyshire. Het bedrijf richt zich op wereldwijde expansie nu de vraag naar het telen met behulp van duurzamere tuinbouwmethoden toeneemt, aangezien klimaatverandering, problemen met de toeleveringsketen, tekorten aan arbeidskrachten en nu ook stijgende energiekosten van invloed zijn op de voedselzekerheid.

Vorig jaar introduceerde LST nurturGROW, zijn 90% recyclebare en herbruikbare belichtingsproduct dat ontworpen is om afval op de vuilstortplaats te verminderen en won daarmee een wereldwijde prijs voor duurzaamheid. Het bedrijf is onlangs ook uitgeroepen tot kanshebber voor 2022 voor een reeks nationale bedrijfs- en handelsprijzen, wat het succes en de snelle groei van de afgelopen 12 maanden weerspiegelt.

Voor meer informatie:
Light Science Technologies
claire.brown@lightsciencetech.com
www.lightsciencetech.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven