Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 33

Stevig marktaandeel in kropsla voor Duitsland en België op Duitse groothandelsmarkt

Over het algemeen was het erg rustig op de slamarkt, zo stelt de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) in een update over week 33. Kropsla kwam uit Duitsland en België. Een gebrek aan regen en moeilijkere teeltomstandigheden hebben volgens de marktanalisten in Frankfurt tot een schaarser binnenlands aanbod geleid. Dit liet de prijzen dan ook sterk stijgen. Ook in Keulen waren er stijgende prijzen te zien. München en Berlijn meldden een gestage handel, waarbij de kwaliteit van het Duitse aanbod soms te wensen overliet. Dit was ook in Hamburg het geval, waar de handelaren er maar zelden onder uit kwamen om de prijzen te verlagen.


Marktaandelen bij kropsla in week 33.

IJsbergsla kwam uit Duitsland en Nederland. Ook bij dit product daalden de prijzen in Hamburg, opnieuw vooral vanwege de gebrekkige kwaliteit. In Frankfurt zorgden verhoogde prijzen voor een daling van de vraag. In Berlijn, Keulen en München veranderden de prijzen niet veel. Bonte sla werd doorlopend verkocht en ook hierbij bleven de prijzen vrijwel hetzelfde. Hier en daar dwongen verminderde afzetmogelijkheden de handelaren echter toch tot lichte prijsverlagingen. Andijvie uit Duitsland en België werd op sommige plekken duurder, hoewel de vraag niet noemenswaardig was toegenomen.

Bron: BLE

Publicatiedatum: