iFarm en Capsum

Microgroenten en bloemen in vertical farm voor biologische cosmetica

iFarm heeft het werk aan het teeltlab van Capsum afgerond, een gezamenlijk project dat eind 2021 werd aangekondigd. Het laboratorium bevindt zich op de bestaande R&D-site van het bedrijf in Marseille en stelt de wetenschappers van Capsum in staat om hun eigen hoogwaardige ingrediënten voor nieuwe cosmetische formules te telen.

Met behulp van iFarm-technologieën voor vertical farming zal Capsum een reeks gewassen telen, waaronder microgroenten en bloemen. De onderzoeksfaciliteit wordt bestuurd door iFarm Growtune-software, die Capsum de benodigde tools en gegevens ter beschikking stelt om de plantengroei te optimaliseren.

"Binnenteelt is perfect voor de cosmeticasector, omdat het ons in staat stelt om planten te telen in een volledig gecontroleerde omgeving zonder schadelijke chemicaliën. De technologie van iFarm past bij de behoeften van onze onderzoekers, omdat het een breed scala aan parameters kan controleren", zegt Anthony Briot, CEO van Capsum.

Het proeflaboratorium bestaat uit een controlesysteem voor de automatisering en drie teeltruimtes met experimentele rekken op basis van een eb en vloed-systeem. Deze opzet stelt Capsum in staat experimenten uit te voeren, nieuwe plantenrassen te testen en de toeleveringsketen te stroomlijnen met pesticidevrije cosmetica-ingrediënten die ter plaatse worden geteeld.

Microgroenten zijn een van de plantensoorten die worden gebruikt in de biologische cosmetica van Capsum, dat momenteel onderzoek doet naar innovatieve extractiemethoden. Het onderzoeksproces is lang en ingewikkeld, maar alle technologie die nodig is om de teelt en onderzoek en ontwikkeling jaarrond voort te zetten, is al aanwezig.

De potentiële voordelen van vertical farming voor innovatieve cosmeticabedrijven gaan verder dan de laboratoriumomgeving. "Met iFarm kunnen klanten beginnen met een R&D-project en dit vervolgens opschalen naar grootschalige teelt van kruiden, bloemen en microgroenten, met volledige hardware- en softwareondersteuning. Een teelt die het hele jaar door stabiel en voorspelbaar is, en gegarandeerd vrij is van mogelijke besmetting door gewasbeschermingsmiddelen of andere schadelijke chemicaliën, kan ook op grote schaal plaatsvinden", aldus Timo Koljonen, salesmanager bij iFarm.

Voor meer informatie:
iFarm
pr@ifarm.fi
www.ifarm.fi

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.