Unit belooft vertical farm 'schone en consistente manier' om CO2 op locatie te genereren

"Wat we weten en hebben ontdekt is dat vandaag de dag veel vertical farms voor hun CO2-behoefte gebruikmaken van niet-duurzame cilinders en tanks, vaak geproduceerd als bijproduct van de productie van fossiele brandstoffen," zegt Estee Chaikin, CMO bij SkyTree.

"Daarnaast blijven de transportkosten en de kosten per kg CO2 fluctueren en zijn ze over het algemeen stijgende. Elk aanbod verschilt enorm omdat elk bedrijf anders is gebouwd," benadrukt Estee. "We kijken eerst naar de CO2-capaciteit die nodig is voor een klant en daarna maken we onze offerte voor de juiste Skytree-unit die op locatie kan worden ingezet."

 


Een unit van SkyTree getoond bij Growy (Foto: Tilen Sesel)  

Skytree is een ontwikkelaar van decentrale direct air capture units voor kleine kassen en verticale- en containerteeltbedrijven. Daarnaast is Skytree een toegepast onderzoeksbedrijf dat CO2 uit de omgevingslucht afvangt en levert aan verschillende markten die verrijkte en gezuiverde CO2 nodig hebben. De eerste markt waar Skytree koolstofafvangunits levert is indoor farming.

Betaalbare koolstof
Nadat de behoeften van het teeltbedrijf zijn begrepen, wordt een kostprijs per CO2 per kg vastgesteld om eventuele schommelingen op te vangen. De basisgedachte van Skytree is om tegen een 20% lagere prijs te leveren dan vertical farms vandaag betalen. Een containerteeltbedrijf heeft bijvoorbeeld tot 3 kg CO2 per dag nodig. "Naast het aanbieden van schone CO2, moet de economie ook logisch zijn," legt Estee uit. "Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op een maandelijkse huurprijs die de jaarlijkse vervanging van het filter en het onderhoud omvat."


(Foto: Tilen Sesel) 

Tijdens een CO2-consult met Skytree worden de beoogde CO2-niveaus die precies passen bij de behoefte van het bedrijf besproken. "Lekkage is iets waar vaak niet over wordt gesproken," vertelt Estee. "Onze technologie is slim en kan bijdragen aan meer transparantie over lekkage. Via Skytree's softwareplatform zullen er besturingselementen beschikbaar zijn voor de units op basis van de volgende elementen: welk moment van de dag telers aan het werk zijn, evenals de CO2-niveaus die nodig zijn voor de gewassen."

"Wij willen dat de Skytree koolstofafvangunits op locatie een economische waarde hebben en telers een oplossing bieden die zowel betaalbaar als duurzaam is. En de mogelijkheid om de Skytree-eenheid te integreren in het automatiseringssysteem van de vertical farm helpt indoorbedrijven om de toevoer van CO2 te controleren en te optimaliseren tot wat precies nodig is voor hun bedrijf en de gewassen die ze telen."


Estee Chaikin (Foto: Tilen Sesel)

Eenvoudige software om uw koolstof in de gaten te houden
Altijd verbonden, dat is wat de slimme unit en zijn software bieden. Skytree kan de software helpen integreren in om het even welk tuinbouwbeheerplatform via API's of via hun standalone interface. Via de connectiviteit met Skytree's cloud wordt het CO2-verbruik gemeten en gefactureerd, wordt de levensduur van de filters gecontroleerd om tijdige vervanging te verzekeren en wordt preventief onderhoud gepland om een ononderbroken werking te verzekeren.

Op dit moment bouwt Skytree proefinstallaties die beschikbaar zijn in de EU en Noord-Amerika. "We zijn op zoek naar haalbare pilotpartners die met ons willen samenwerken, zodat we meer units in reële omstandigheden kunnen testen terwijl we ons voorbereiden op massateelt."

Voor meer informatie:
Estee Chaikin, CMO
SkyTree
estee@skytree.eu
www.skytree.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven