Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman, Harvest House:

"Dit paprikaseizoen hebben we alle pieken en dalen in aanvoer en verkoop wel voorbij zien komen"

Tholen - Het paprikaseizoen is er, tot op heden, één geweest van pieken en dalen in de aanvoer en verkoop, constateert Marco Bergman van Harvest House. "We hebben alles voorbij zien komen: van matige prijsvorming tot prima prijsvorming, van weinig paprika beschikbaar tot (te) veel paprika beschikbaar en alles daartussenin! Tot nu toe is het voor de teelt een lastig seizoen. Samen met onze telers hebben we veel uitdagingen om de kwaliteit op een goed en respectabel niveau te houden. Vooral de beperkte beschikbaarheid aan gewasbeschermingsmiddelen zorgde voor een enorme uitdaging om de gewassen netjes overeind te houden."


Marco Bergman. Foto: Harvest House

"Ook wat betreft prijsvorming is het nog geen topseizoen voor de paprika", vervolgt Marco. "Aan de ene kant hebben we te maken met enorm gestegen lasten zoals energie en aan de andere kant zijn de commerciële resultaten vanuit de verkoop niet heel bijzonder geweest. We hebben nog een week of tien productie te gaan totdat het Hollandse seizoen ten einde is, dus het kan nog alle kanten op. We zijn benieuwd wat de beschikbaarheid van zowel de Hollandse paprika als de Spaanse paprika voor de prijsvorming gaat doen. Voor beide landen geldt dat er de komende periode nog voldoende uitdagingen zijn die tot onzekerheid leiden."


Foto: Harvest House

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0)174 519 291
m.bergman@harvesthouse.nl      
www.harvesthouse.nl