Telers, influencers en plantenkwekers uitgenodigd voor event Syngenta over tomaat en paprika

Op donderdag 8 september organiseren het tomaten- en paprikateam van Syngenta een event voor telers, influencers en plantenkwekers bij het World Horti Center in Naaldwijk.

Oud-schaatser Erben Wennemars zal de hoofdspreker zijn van het evenement. In zijn presentatie vertelt hij over zijn carrière als topschaatser, letterlijk van vallen tot opstaan. Daarnaast zal Marcel Prins, Global Head Germplasm Development bij Syngenta, ook een presentatie geven met betrekking tot de problematiek in zowel de paprika- als de tomatenmarkt. Uiteraard zal er meer dan voldoende ruimte zijn om met elkaar te netwerken. Bovendien stelt Syngenta veel paprika- en tomatenrassen tentoon en zullen de specialisten hier alles over vertellen.

Programma
13:00 uur: aanvang met versnapering
13:30 uur: start presentatie Erben Wennemars
14:30 uur: pauze 
15:00 uur: start presentatie Marcel Prins
15:30 uur: netwerkborrel
17:00 uur: einde

Highlights
Highlights op deze middag zijn de nieuwe rassen in paprika en tomaat: Yelsto (geel), Botiful (groen) en Cibello (trostomaat).

Yelsto is Syngenta's nieuwe premium gele paprikaras en omvat het complete plaatje: het ras is productief, sterk tegen binnenrot en gemakkelijk in arbeid. Bovendien heeft het ras een stabiel vruchtgewicht én een uitstekende houdbaarheid.

Botiful is het nieuwe exceptionele groene paprikaras van Syngenta en is zeer betrouwbaar door zijn stabiele vruchtgewicht, regelmatige zetting, hoge productie en uitstekende vruchtkwaliteit.

Cibello is een trostomaat waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dit ras is zeer productief, heeft een uitstekende houdbaarheid en een buitgewoon fruitzig zoete smaak. Bovendien is het een generatief, sterk gewastype met een altijd makkelijke zetting.

Praktische tips

  • Het World Horti Center heeft aan de achterzijde van het pand 220 parkeerplekken. Er wordt vriendelijk verzocht hiervan gebruik te maken in plaats van de parkeerplekken aan de voorzijde.
  • Om 13:30 uur zal Erben Wennemars van start gaan. Er wordt verzocht rekening te houden met eventueel verkeer en verhinderingen, zodat het evenement op tijd kan beginnen.
  • Om een duidelijke indicatie te krijgen van hoeveel deelnemers er komen, wil de organisatie vragen deelname door te geven aan een bekende contactpersoon.

Bron: Syngenta Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven