Canadese glastuinbouwvereniging organiseerde ToBRFV-symposium

Ontario Greenhouse Vegetable Growers (OGVG) heeft recent in Toronto een symposium over het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) georganiseerd. Dit drukbezochte evenement bracht onderzoekers uit heel Europa, Noord-Amerika en Israël bijeen om inzichten, ervaringen en lessen uit te wisselen.

Op het evenement werd volgens OGVG lang gewacht nadat het was uitgesteld ten opzichte van de oorspronkelijke datum in 2020 vanwege de wereldwijde pandemie. Het evenement was de eerste gelegenheid om dit virus te bespreken. Het bood de gelegenheid om onderzoek over, de huidige omgang met en de toekomstig omgang met het virus te bespreken, aan de hand van vele lopende projecten.

"We zijn enorm blij met de opkomst en deelname van experts op het gebied van gewasonderzoek, marketing en natuurlijk onze partners van het ministerie van Landbouw," zei Joe Sbrocchi van de OGVG. "De mogelijkheid om contacten te leggen, samen te werken en de huidige uitdagingen en kansen aan de horizon te bespreken werd lang verwacht en draagt veel bij aan wat we hadden verwacht; dat het zou kunnen leiden tot gemeenschappelijke inzichten. Het tot stand brengen van deze permanente relatie kan nu en daarna alleen maar helpen."

Naast de deelname van de academische wereld, de overheid en de telers, hebben veel belanghebbenden uit de sector bijgedragen aan de aanwezigheid, de sponsoring en de postersessies. "De glasgroentesector is een economisch succesverhaal en we verwachten een bijdrage te leveren aan het economisch herstel van de provincie nu we de pandemie achter ons hebben," zei George Gilvesy, voorzitter van de raad van bestuur van de OGVG. 

Voor meer informatie:
Joseph M. Sbrocchi
Ontario Greenhouse Vegetable Growers 
(+1) 519 326 2604
j.sbrocchi@ogvg.com   
www.ogvg.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven