Camerasysteem met AI spoort ziekten en plagen snel op

Croptimus van Fermata maakt gebruik van computervisie om ziekten en plagen te identificeren in verschillende gewassen, waaronder bladgroenten, jonge tomatenplanten en medicinale planten, lang voordat ze een serieuze bedreiging vormen, volgens de ontwikkelaars van de cameratechniek. 

"Het identificeren en stoppen van plagen en ziekten voordat de oogst verloren gaat, is een constante uitdaging voor telers" aldus Eric Levesque, Managing Partner bij Cultivatd. "Om telers te helpen deze bedreiging het hoofd te bieden, ontdekt het geavanceerde, 24/7, nauwkeurige plantmonitoringsysteem van Fermata de probleemgebieden ruim voordat het personeel aan het scouten slaat. Door te werken aan het besparen van arbeidskosten en het verbeteren van de kwaliteit, consistentie en opbrengst van de gewassen, maakt Fermata het leven van onze klanten makkelijker en hun bedrijven winstgevender."

Met een aanzienlijk rendement op de investering, is het platform ontworpen voor gebruiksgemak, aldus Eric. De implementatie verstoort volgens hem de teeltactiviteiten amper. "De installatie is meestal binnen enkele uren voltooid." Bovendien verbeteren de prestaties van Croptimus in de loop van de tijd door geavanceerd AI learning. Het product wordt ondersteund door een team van experts op het gebied van geïntegreerde gewasbescherming (IPM) die de resultaten controleren om de nauwkeurigheid te garanderen en de AI-algoritmen te verfijnen.

Het Croptimus-platform biedt ook 360º-weergaven van het bladerdak van het teeltgebied, met augmented reality-overlays die precies aangeven waar specifieke problemen te vinden zijn. Geïntegreerde hittekaarten die de druk van plagen en ziekten in de loop van de tijd weergeven, stellen telers ook in staat om hun gewassen te controleren op hardnekkige problemen die kunnen wijzen op problemen.

Voor meer informatie:
Fermata
fermata.tech 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven