Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitteler legt 100 kilometer leiding aan tegen droogte

Update droogte: Ernstige droogte in Europa breidt zich nog steeds uit en verergert

Sinds het begin van dit jaar worden verschillende regio's in Europa getroffen door ernstige droogte, die nog steeds toeneemt en verergert. De droge omstandigheden houden verband met een groot en aanhoudend neerslagtekort in combinatie met vroege hittegolven in mei en juni.

Het ernstige neerslagtekort heeft in heel Europa grote gevolgen gehad voor de rivierafvoer. Dit betekent ook dat het verminderde opgeslagen watervolume ernstige gevolgen heeft gehad voor de energiesector, zowel voor de opwekking van waterkracht als voor de koelsystemen van andere elektriciteitscentrales.

De concurrentieslag om de watervoorraden is groot en is vroeger begonnen dan gewoonlijk. Water- en hittestress hebben de oogstopbrengst en het oogstpotentieel verminderd. De watervoorziening kan in de komende maanden in gevaar komen. Voor de komende drie maanden wordt in grote delen van Europa droger weer dan normaal voorspeld.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Fruitteler legt 100 kilometer leiding aan tegen droogte
Na vijf warme en droge zomers besloot fruitteler Wilfried Baltussen vorig jaar een nieuw beregeningssysteem te installeren. Zo meldt AD in een reportage. Met honderd kilometer aan waterslangen is hij nu redelijk bewapend tegen de recorddroogte van dit jaar.

Droogte treft uienoogst in Beieren
"De droogte van dit jaar veroorzaakt extreme problemen voor de Beierse aardappel- en uientelers. Als de planten niet een bepaalde standaardgrootte hebben - 40/60 en 50/70, die vooral worden geƫist door markten en voedselverwerkende bedrijven - is het bijna onmogelijk om ze te verkopen," vertelt landbouwer Franz Heuberger uit Erlbach, Duitsland, aan de Donau Kurier.

Veel planten zijn kapot gegaan door de droogte. Heuberger vatte het als volgt samen: "Bij uien hebben we het over verliezen van 90 procent. In sommige gebieden zelfs 100 procent".

Publicatiedatum: