Containerteelt krijgt voet aan de grond in Iran

"In Iran zien we een gebrek aan geavanceerde tuinbouwmethoden, een gebrek aan verse groenten die snel van de teler in het schap liggen, een hoog gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een watercrisis. Wij willen een deel van de oplossing voor onze samenleving zijn," zegt Mohsen Aghdam, medeoprichter van Kantikesht.

 


Medeoprichters Mehdi S. Aghdam en Mohsen S. Aghdam

Kantikesht is gevestigd in Teheran, Iran, werd opgericht in 2018 en begon als een kleine kas om papaja, passiefruit en blauwe bessen uit zaad op te kweken. Vandaag de dag is Kantikesht een verticaal tuinbouwbedrijf dat containergestuurde systemen gebruikt om  groenten naar het Iraanse publiek te brengen. Iran heeft vertical farming nog niet op commerciële schaal ingevoerd, zodat Kantikesht de weg voorwaarts moet effenen. Zoals Mohsen uitlegt was containerteelt een natuurlijke keuze.


Enkele blije gezichten

"Het feit dat ze verplaatsbaar zijn, betekent dat containerfarms overal kunnen worden geïnstalleerd waar telers de ruimte hebben, met slechts geringe kosten voor het kopen of huren van grond. We kunnen ook de hele tijd in CEA telen en kunnen alles van zaadje tot oogst met twee mensen doen", aldus Mohsen.

De modulariteit van containerfarms is ook een interessante eigenschap, omdat de teler klein kan beginnen en in de loop der tijd gestaag kan groeien.


Monitoring van het gewas vanuit huis

"De eerste vertical farm in Iran"
Kantikesht richt zich momenteel op de teelt van sla en is bezig met de laatste verbeteringen aan het teeltsysteem voordat het zijn producten rechtstreeks aan klanten begint aan te bieden. Hoewel het tuinbouwbedrijf op dit moment in een enkele containerfarm teelt, heeft Kantikesht de ambitie om het grootste containerfarmbedrijf in het Midden-Oosten te worden.

"Ons verticale tuinbouwsysteem biedt telers in onze regio's meerdere voordelen, zoals de lage kosten voor het kopen en huren van land, lage arbeidskosten, weinig water en geen gewasbeschermings-middelengebruik en hogere opbrengsten dan conventionele systemen. We hopen dat telers nieuwe teelttechnieken gaan gebruiken om het milieu te sparen en gezonde voeding te leveren," zegt Mohsen.

In de eerste cycli heeft Kantikesht zijn teeltcapaciteit verhoogd van 2.176 naar 4.224 kroppen sla per maand. Het bedrijf kijkt ernaar uit om zijn producten naar de consument te brengen en om uit te breiden.

Voor meer informatie:
Mohsen Aghdam, medeoprichter
Kantikesht
+98 912 2118 171 
kantikesht@gmail.com
Company information


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven