Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe insecticide wordt curatief ingezet tegen wittevlieg en trips

In een tijd dat de druk door plaagsinsecten als trips en wittevlieg, maar ook luizen en spint, af en toe voor hoofdbrekens zorgt bij telers, is er ook goed nieuws te melden. Producent Nufarm wijst op de toelating van het biologische middel NoFly op de Nederlandse markt. Het is een belangrijke aanvulling, volgens Tjeerd Peeters. "Niet alleen door de insectendruk, maar ook door het verdwijnen van middelen en door de beperkingen als gevolg van minder toegelaten bespuitingen. NoFly is daarom een welkome aanvulling. Temeer omdat het middel zich al meer dan bewezen heeft in andere landen."

Hoe werkt NoFly?
NoFly is een biologisch middel op basis van de schimmel Isaria fumosorosea (FE9901). De schimmel herkent schadelijke insecten zoals trips en wittevlieg en dringt het insect binnen 24 uur binnen. Daar vermeerdert de schimmel zich ten koste van het insect (het is een pathogene schimmel) dat vervolgens na circa 72 uur sterft.

Waar ligt de kracht van NoFly?
NoFly is een biologische insecticide die curatief kan worden ingezet tegen wittevlieg en trips in glasgroenten. Daarnaast heeft NoFly geen residu en kan het veilig ingezet worden in combinatie met natuurlijke vijanden. "Dit maakt dat NoFly ideaal past in een ICM strategie en veelal veilig kan worden ingezet. NoFly is dan ook een welkome aanvulling op het NuBio assortiment van Nufarm."

Effectiviteit in verschillende stadia
Een vraag die de specialisten van Nufarm vaak krijgen is: In welk stadium van het insect kan ik het beste ingrijpen? "Meestal lopen er in de teelt meerder cycli door elkaar. Het middel NoFly werkt zowel op de eitjes, larven en adulten. Voor nog betere resultaten, raad Nufarm aan om NoFly in te zetten in het larvale stadium tegen wittevlieg en in het adulte stadium bij trips."

Voor meer informatie:
Tjeerd Peeters
Nufarm
06-51224563
tjeerd.peeters@nufarm.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven