Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MRL-aanvragen blijven achter, Ctgb doet oproep

Het aantal aanvragen voor vaststelling van een maximale residulimiet (MRL) blijft achter bij wat was voorzien. Dat meldt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).  Daarom zijn er op korte termijn nog timeslots voor het indienen van een MRL-aanvraag beschikbaar.

Het gebruik van een gewasbeschermingsmiddel in eetbare gewassen (voedsel en diervoeder) kan niet worden toegelaten zonder dat voor deze gewassen maximale residulimieten (MRL’s) zijn vastgesteld. Ook kan gebruik van een gewasbeschermingsmiddel bijvoorbeeld leiden tot residuen in honing waardoor een verhoging van de MRL nodig kan zijn.

Een traject voor het vaststellen of verhogen van een MRL duurt doorgaans zo’n twee jaar. Bovendien is het aanvraagproces complexer geworden door de vereisten van de transparency regulation. Aanvragers kunnen daar dus beter tijdig mee beginnen, aldus het Ctgb. 

De eerste stappen in een MRL-aanvraagproces (het uitvoeren van de admissibility toets en het opstellen van een Evaluation Report) worden verzorgd door Nationale autoriteiten zoals het Ctgb. Het college heeft de capaciteit en de kennis om deze eerste twee stappen uit te voeren.

Wie een timeslot voor een MRL-aanvraag wil reserveren bij het Ctgb, kan contact opnemen met accountmanager gewasbescherming dr. ir. Geert-Jan Molema per e-mail.

Bron: Ctgb

Publicatiedatum: