The Fresh Princess

Uniek concept: slaatjes in een jar

Tholen – In België nabij het station in Gent kun je sinds een maand weglopen met een heel nieuw saladeconcept van The Fresh Princess. Een idee dat eigenaresse Valérie Henderyckx al lange tijd in haar hoofd had. “Ik loop al twaalf jaar rond met dit idee”, vertelt ze.


Voorbereide salades in jar

Toen ze na afronden van studie op het vliegtuig New York stapte viel ze als een blok voor de saladebars aldaar. “Koeltogen vol met toppings, verschillende soorten salades en volledig zelf samen te stellen. Ik was er helemaal verzot op en sindsdien wou ik er ooit zelf een beginnen.”

Eerst kwam er een reguliere job in de marketing, de studie waar Valérie in afstudeerde; maar in november 2020 besloot ze samen met haar vriend en chef-kok Thomas op weg te gaan met een foodtruck en daarbij een online webshop voor artisanale kroketten te starten. De honger naar de saladebar bleef echter en toen er een geschikte locatie zich aandiende waagde Valérie de sprong.


Signora pesto en Tasty taco

Bij The Fresh Princess kunnen klanten een eigen maaltijdsalade samenstellen. Als klant kun je een dressing, sla, koolhydraat en toppings kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een salade met 4 toppings betaal je 12 euro voor 5 toppings is de prijs 15 euro. Klanten die sneller willen, kunnen kiezen voor één van de acht voorbereide salades, zoals Tasty Taco of Signora Pesto. De salades zijn verpakt in een herbruikbare kunststof ‘jar’. Klanten die een volgende keer hun eigen jar meenemen, krijgen korting op hun salade.

The Fresh Princess maakt de salades ‘op de kop’. De dressing zit onderaan en de salade bovenop. “Zo blijft het langer krokant. Je kan er vandaag om komen en een paar dagen later opeten als je wil. Het zal even lekker zijn. Gewoon even schudden voor gebruik, zoals de Kardashians doen, of omdraaien op je bord, en smullen maar.”


Quiches van de overgebleven ingrediënten van de salade

De salades zijn en blijven kraakvers. De groenten worden vers ingekocht via een lokale horecaleverancier. “Ik geef dagelijks mijn bestelling aan hem door en hij koopt deze in op de veiling. Ik maak alles in de winkel vers klaar. Wat aan het einde van de dag overblijft draai ik in quiches die we ook weer verkopen.”


De salades in het bbq-pakket: groentesalade, Italiaanse pastasalade, Griekse salade, aardappelsalade en zelfgemaakte sausjes

Daarnaast verkoopt The Fresh Princess ook barbecue-pakketten met gemarineerde vis, vega of vlees, zelfgedraaide gehaktballetjes en verse tartaar, huisgemaakte ketchup, aardappelsalades en salade. “Het is heel gemakkelijk. Veel mensen vinden het maken van de salades tijdrovend en niet zo leuk werk, maar nu hoeven ze alleen de potten om te draaien in een kom en klaar. Mensen genieten daar echt van en dat doet mij mega veel deugd.”

Voor meer informatie
The Fresh Princess
Tel.: +32 9 344 00 54
hello@thefreshprincess.be 
www.thefreshprincess.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven