Teeltcontainer schaalt op met opties op maat én hulp op afstand

In horecagelegenheden werden er in containers van de Italiaanse producent Tomatopiu al kruiden, kiem- en bladgroenten geteeld. Nu heeft het bedrijf met een groter teeltsysteem ook de stap gezet naar de grootschalige professionele teelt.

Het systeem, dat naar de naam Horto Professional luistert, maakt zijn debuut in onder meer Italië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg, België, Nederland en Frankrijk. "Het systeem is modulair, volledig geautomatiseerd en aanpasbaar," zegt Daniele Rossi, oprichter en CEO van Tomatopiu. 

Vergeleken met de alternatieve oplossingen op de markt is Horto Professional volgens Daniele "een van A tot Z geïndustrialiseerde hydroponische kas". "Elk onderdeel - van de verlichtingssystemen, tot de irrigatie, het klimaatbeheer, de kweekbakken en de beheersoftware is een in eigen beheer door Tomatopiu ontwikkelde gepatenteerde innovatie. Hierdoor zijn we in staat kassen op maat te bouwen op basis van de productiebehoeften en het type teelt van de klanten."

"Het teeltsysteem is volledig geautomatiseerd dankzij de speciale software die alle tools en processen beheert en optimaal coördineert," vervolgt Daniele. "Het biedt telers de mogelijkheid om technisch-agronomische assistentie op afstand te krijgen."

Twee pluspunten
Horti Professional werd ontwikkeld in samenwerking met de agronoom Carlo Bignami, een expert met twintig jaar ervaring als tuinbouwtechnicus in koude en verwarmde hightech kassen en vertical farms, onder meer voor het telen van baby leafs.

Hij zegt: "Daniele en ik begrepen onmiddellijk dat we op dezelfde golflengte zaten. Hij is sterk op het gebied van de technologie en marketing en ik kan op het agronomische vlak mijn bijdrage leveren. Wat Tomatopiu onderscheidt is de wens om iets unieks, moois en functioneels te maken met de technologie als integraal onderdeel van het teeltondersteuningssysteem. Dankzij de wil om te experimenteren en steeds nieuwe oplossingen te vinden is Tomatopiu een dynamisch en technologisch geavanceerd bedrijf. Horto Professional onderscheidt zich door twee pluspunten die de concurrenten niet hebben: de mogelijkheid van op maat producten en hulp op afstand."

De Horto Professional-containers kunnen worden geplaatst op elke plek met een stabiele vloer en een aansluiting op het elektriciteits- en waternetwerk. Het verbruik is beperkt volgens de Italianen: bij volledige belasting slechts 6,5 Kwh (gemiddeld over 24 uur) en zo'n 3.000 liter water per maand. 

Voor meer informatie:
Tomatopiu
www.tomatopiu.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven