Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrachtwagenchauffeur smokkelde heroïne van Rotterdam naar VK in lading aardbeien

Een vrachtwagenchauffeur die heroïne smokkelde in een lading aardbeien, is in de gevangenis beland. Edmundas Bruzas, uit het graafschap Wicklow, Ierland, werd door agenten van de Border Force aangehouden nadat hij op 25 maart vanuit Rotterdam in de haven van Immingham was aangekomen. Bruzas ontkende op de hoogte te zijn van de heroïne, maar maandag gaf hij in Grimsby Crown Court toe de drugs te hebben gesmokkeld en kreeg 12,5 jaar gevangenisstraf.

Het National Crime Agency (NCA) zei dat Bruzas, een Litouws staatsburger, tegen agenten had gezegd dat hij niets wist van de 60 blokken heroïne die in zijn vrachtwagen werden gevonden en dat hij niet aanwezig was geweest toen de aardbeien werden geladen.

De drugs van klasse A die in de vrachtwagen werden gevonden, hadden een geschatte straatwaarde van 3 miljoen pond. Na de veroordeling zei Carl Barrass, operationeel directeur van de NMA: "Het was onmogelijk dat Bruzas niet wist dat er heroïne in zijn vrachtwagen zat. ... Bruzas's veroordeling verwijdert een drugssmokkelaar uit een georganiseerde misdaadgroep die ook een aanzienlijk geldbedrag heeft verloren dat zou zijn geherinvesteerd in verdere misdrijven."

Bron: bbc.com

Publicatiedatum: