Investering in Noorse LED-leverancier met indoor farmingambities

De Noorse LED-leverancier Rift Labs heeft $ 1,7 miljoen aan financiering opgehaald om de groei van het bedrijf in indoor- en vertical farmingsector te ondersteunen. 

"Tijdens onze recente deelname aan de Indoor AgTech Innovation Summit in New York hebben we grote belangstelling van internationale spelers voor onze vertical farmoplossingen gezien en ook al enkele commerciële contracten binnengehaald. We grijpen nu dit momentum aan om internationaal op te schalen en uit te breiden", zegt Halvard Aagaard, CEO van Rift Labs.


Halvard Aagaard (CEO) en Oyvind Hasund (CRO) op de Indoor AgTech 2022 in New York

"We willen met onze gepatenteerde LED-technologie en softwarebesturingssystemen op basis van AI en machine learning een belangrijke technologiepartner worden voor de CEA-sector. We zijn het enige bedrijf dat vandaag een oplossing als deze op de markt aanbiedt", zegt Halvard Aagaard in een persbericht. 

Kweekkasten
De financieringsronde werd geleid door Karbon Invest, de grootste aandeelhouder van het bedrijf, maar er is ook een substantiële bijdrage van andere aandeelhouders zoals Carucel Finance en Datum Invest. Ook Bulk Industrier van Peder Nærbø, uitgenodigd als nieuwe investeerder, nam deel aan de financieringsronde. 

Rift Labs werkt sinds het najaar van 2020 samen met partners ONNA en Crayon om het Hydroponics Lab-systeem te ontwikkelen, een project dat wordt ondersteund door Innovation Norway en RFF Viken. Het systeem maakt vooral gebruik van de geavanceerde en oorspronkelijk voor andere sectoren zoals foto en video ontworpen dynamische LED-verlichting van Rift Labs. Het systeem maakt het mogelijk om extreem nauwkeurig en hoogwaardig licht in verschillende golflengten continu te optimaliseren voor plantengroei.

Voor meer informatie:
Øyvind Hasund Dahl (CRO)
Rift Labs
oyvind@riftlabs.com 
www.riftlabs.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven