Braziliaanse wasabiteler wil oogst opschroeven met hulp van kas

In het Braziliaanse Pilar do Sul, een stad op ongeveer 150 km van São Paulo, wordt wasabi geteeld. Chefs weten de wasabi, de enige in het land, goed te vinden. De telers uit de Abuna-familie gaan met hulp van een investering een kas, ook wel een 'biofabriek', bouwen voor een gecontroleerde wasabiteelt. 

De telers bieden hun wasabi aan onder het merk Minato Wasabi en oogsten momenteel 7 kilogram per maand van de plant. Met de investering in een kasteelt willen ze de oogst opschroeven naar 60 kilogram per maand. De investering is ongekend in het land, schrijft Forbes. 

De investering wordt geleid door landbouwingenieur Vinícius Shizuo Abuno. Vinícius zegt dat een deel van de investering wordt gebruikt voor de bouw van een nieuwe kas, die hij een biofabriek noemt. Het teeltproces werkt als een beschermd, gecontroleerd en geautomatiseerd teeltsysteem.

Bron: www.forbes.com.br.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.