Demargro volledig verhuisd naar haar nieuwe pand

“We wilden toekomstbestendige faciliteiten voor mijn zoons realiseren”

Tholen - Demargro is sinds 1 juni in haar gloednieuwe pand in het Belgische Ardooie getrokken. Vanwege corona was de bouw van het pand enigszins vertraagd, maar inmiddels is de exporteur helemaal verhuisd naar de nieuwe locatie. “We zijn blij dat we eindelijk volledig verhuisd zijn. Nu kunnen we vooruit kijken en zijn we klaar voor de toekomst,” vertelt Guy De Meyer van Demargro in het juninummer van vakblad Primeur.

Toekomstbestendigheid is het sleutelwoord bij de keuze voor de bouw van het nieuwe pand van de groenten- en fruitexporteur. “In het pand waar we hiervoor zaten, zijn we meer dan 45 jaar geleden opgestart,” gaat Guy verder. “We begonnen met zo’n 1.000 m² aan oppervlakte en in de loop der jaren, door bijbouw, was het pand uitgegroeid naar 4.000 m². Alleen groeiden we op den duur ook hier weer uit ons jasje, waardoor werd besloten om het dan gelijk goed aan te pakken en een volledig nieuwe bouw te starten van in totaal 12.000 m² oppervlakte.”

De twee oudste zonen van Guy zijn inmiddels ook actief in het bedrijf, waardoor de ondernemer uiteindelijk de faciliteiten voor hen wil achterlaten waarmee ze de toekomst tegemoet kunnen gaan. “Mijn oudste zoon zit al vier jaar in de zaak en mijn tweede zoon is vorig jaar september bij ons begonnen, dus de opvolging is verzekerd. Nu zijn ze uitgerust, waarmee ze uitgerust moeten zijn.”

Een aparte frigo voor elke productgroep
Het magazijn, de laad- en losdocks en de verpakkingslocaties zijn al sinds 1 maart in gebruik op de nieuwe locatie, maar nu zijn de bijliggende kantoren vanaf 1 juni dus ook in gebruik genomen. “Om al het transport vlot te laten verlopen hebben we negen los- en laaddocks, in tegenstelling tot de vier die we hiervoor hadden. Bovendien is er een expeditieruimte van 4.500 m² en 17 frigo’s, gelijk aan 2.000 m². Zo kunnen we elke aparte productgroep, die we verwerken, in een aparte frigo bewaren. De producten kunnen op deze manier van elkaar gescheiden blijven en op de optimale temperatuur bewaard worden. Voor aardbeien hebben we bijvoorbeeld twee aparte frigo’s en een wachtfrigo voor als het geladen wordt, zodat de koude keten nooit onderbroken hoeft te worden.”

Ook met duurzaamheid is bij de ontwerp van het nieuwe pand rekening gehouden. Zo is het volledig zelfvoorzienend, dankzij de 1.000 zonnepanelen op het dak. “Deze produceren 137.000 kWh, waarmee we zelfs een overvloed aan energie hebben. Bovendien zijn de frigo’s voorzien van de nieuwste technieken, waardoor ze op een duurzame manier gekoeld worden met CO2.”

Van de update van de verpakkingslijnen, die eigenlijk op de planning stond, is echter wel afgezien. “Een deel van de verpakkingslijnen hebben we wel meeverhuisd, maar we proberen meer en meer te laten doen door de producenten of de veilingen zelf. Ook hier in West-Vlaanderen is het gewoon heel moeilijk om goede arbeidskrachten te vinden, waardoor we besloten hebben om minder zelf te gaan verpakken. We hebben al jarenlang een goed en betrouwbaar team, maar nieuwe mensen vinden, blijft een gigantische uitdaging.”

“Belgische aardbeien, een van de betere op de markt”
Het bedrijf richt zich qua zachtfruit voornamelijk op de export naar Frankrijk, Spanje, Scandinavië en eigenlijk ook een groot deel van de rest van Europa. “Hier kunnen we onze aardbeien prima aan de man brengen. Kwalitatief gezien zijn de Belgische aardbeien nog altijd een van de betere op de markt. We kunnen ook rekenen op de jarenlange ervaring van onze medewerkers die elke dag ter plaatse zijn op de verschillende veilingen om de allerbeste loten en kwaliteiten te selecteren. Dat zorgt ervoor dat we door onze goede kwaliteit en kennis van de medewerkers goed kunnen concurreren met de aardbeien uit Frankrijk of Spanje. Bovendien is ons voordeel dat we, vanwege onze grootte, aan elke wens van alle soorten klanten, of het nu retail of groothandels zijn, kunnen voldoen.”

Voor meer informatie:
Guy De Meyer
Demargro
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie
+32 (0)51 74 70 75
guy.de.meyer@demargro.be         
www.demargro.be         

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven