Feestelijke opening van hybrid conceptteeltbedrijf in Lissabon

Onlangs opende Raiz Vertical Farms, een Portugees ag-tech bedrijf, officieel haar conceptfarm bij Arroz Estudios. Ze staken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken en zorgden voor een spectaculaire opening met een barbecue, zodat gasten de producten konden uitproberen.

Arroz Estúdios is een culturele vereniging in Lissabon, Portugal, die een gedeelde ruimte biedt aan kunstenaars, evenementen en internationale creatievelingen. Het is een van de meest prominente opkomende culturele hubs in Lissabon met projecten variërend van web3 tot muziek en recentelijk verticale teelt.


Emiliano Gutierrez verwelkomt alle gasten en vertelt meer over het programma (Foto credits: André Zuccolo)


De hybride conceptkwekerij

Gedeelde synergie
"Arroz en Raiz creëren een geweldige synergie. We telen basilicum voor de lokale pizzeria, kruiden voor lekkere drankjes en we verzorgen educatieve activiteiten voor de honderden mensen die wekelijks langskomen," zegt Emiliano Gutierrez, oprichter en CEO van Raiz Vertical Farms. Bovendien kozen Arroz en Raiz ervoor om samen te werken en een conceptkwekerij te starten op deze locatie.


Het team van Arroz en Raiz poseert voor een foto voor de kwekerij (Foto credits: André Zuccolo)


Gasten werden uitgenodigd om de producten zelf te ervaren (Foto credits: André Zuccolo)

De barman zorgde ervoor dat er verse basilicum aan de drankjes werd toegevoegd (Foto: André Zuccolo)

Bewezen concept
De conceptkwekerij bevindt zich in Beato, een trendy wijk in Lissabon die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Op de kwekerij zullen drie soorten basilicum worden geteeld: rode, pluto en Genovese basilicum. Bovendien experimenteert het team momenteel met amarant, dille en munt. Emiliano vertelde dat er een salademix op de planning staat en dat er nog meer zal volgen.

Raiz' eerste operationele conceptkwekerij verkoopt de gewassen aan lokale gemeenschappen en restaurants. Een deel van het overschot gaat naar het Leger des Heils en mensen in nood. De kwekerij zelf is eigendom van Raiz, terwijl Arroz toegang biedt tegen een laagdrempelige maandelijkse vergoeding.

Door gebruik te maken van een hybride oplossing, software om de groeiomstandigheden te verbeteren, gecombineerd met zonnepanelen om het bedrijf in de stad van stroom te voorzien, wil Raiz werken aan de manier waarop gewone mensen in contact komen met het voedsel dat ze eten.


Vers geoogste microgreens werden gebruikt om enkele lekkernijen te garneren (Foto credits: André Zuccolo)


De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd in het hybride teeltconcept (Foto: André Zuccolo)

Uitbreidingsplannen
Kunnen we in de komende maanden nog meer projecten verwachten? "Ja, we hebben meer en grotere projecten in de pijplijn. We zijn van plan om in 2024 uit te breiden door middel van een geüpgrade versie van onze conceptkwekerij en geavanceerdere ontwerpen."


De kwekerij in de avonduren (Foto credits: André Zuccolo)

Het bedrijf moet nog geld inzamelen. Sinds ze hun meest recente crowdfundingcampagne in januari hebben afgerond, hebben ze in april een subsidie ontvangen van het NEAR-protocol.

In september zal een pre-seed ronde van $1 miljoen worden gelanceerd om de uitbreiding van het team en de operaties te versnellen en de software en technologie verder te ontwikkelen. "We willen alle steden voorzien van vertical farms, om onze mensen te kunnen voeden en tegelijk onze planeet in stand te houden."

Voor meer informatie: 
Emiliano Gutierrez
Raiz Vertical Farms
Tel.:+351 962 601 991
emiliano@raiz.farm   
raiz.farm   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven