Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Postelein dankzij trucje productief, zelfs bij grote droogte

De 'vergeten groente' postelein kan goed tegen droogte. Het trucje dat het gewas hiervoor gebruikt kan ook andere gewassen beter bestand tegen droogte maken, schrijven onderzoekers Yale University.

Postelein, ook wel Portulaca oleracea, integreert twee verschillende metabole routes om een nieuw type fotosynthese te creĆ«ren. Daardoor is postelein in staat om lange periodes van droogte te doorstaan, maar wel uiterst productief te blijven. Scientias schrijft over het onderzoek van de Amerikaanse onderzoekers. 

Tot nu toe werd gedacht dat twee vormen van fotosynthese afzonderlijk van elkaar opereerden in de bladeren van de postelein, maar de onderzoekers ontdekten integratie. Begrip van de nieuwe metabolische route kan wetenschappers helpen om manieren te bedenken om gewassen zo te modificeren dat ze tegen langdurige droogte kunnen. 

Bekijk hier de hele studie verschenen in Science Advances. 

Bron: Scientias

Publicatiedatum: