Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Premiumras binnenkort in Spaanse hightechkas

In de hightech kassen van het Spaanse Cualin Quality staan binnenkort de Reddery RZ cherrytomaten van Rijk Zwaan. Beide bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om het ras te telen in de hightech kassen van Cualin Quality en de markt te voorzien van een tomaat die behoort tot het premiumsegment. 

Van links naar rechts: Juan José López (algemeen directeur van Cualin Quality), David Herzog (coördinator Tomatenteelt bij Rijk Zwaan), Yos Linhorst (partner bij Cualin Quality), Manuel Hernández (tomatenteeltspecialist bij Rijk Zwaan) en Alberto Cuadrado (verantwoordelijke Ketenprojecten bij Rijk Zwaan)

Reddery RZ, een ronde cherrytrostomaat, heeft zowel in de proef- en ontwikkelingscentra van Rijk Zwaan als in de kassen van Cualin Quality een goede resultaten geboekt. Het rendement is goed en de productkwaliteit is stabiel. De tomaat kan jaarrond in hightech omstandigheden worden geteeld.

Het ras heeft zeer hoge kwaliteitsnormen, zowel qua vorm, textuur als smaak, wat op grote schaal kon worden geverifieerd in het Rijk Zwaan Retail Center in Berlijn, een fase die voorafgaat aan het op grote schaal vermarkten van het product in de Europese supermarkten.



Hightech kassen beslaan in Spanje niet meer dan 5% van het totale kasareaal. Cualin Quality is een van de pioniers met zijn bijna 40 hectare hightech kasareaal. 

Voor meer informatie: rijkzwaan.es 

Publicatiedatum: