Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste vergunning voor deelname experiment cannabisteelt vergeven

Leli Holland heeft de tiende en laatste licentie heeft gekregen om legaal cannabis te telen in Nederland in het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Dat heeft Village Farms bekend gemaakt. 

Vervolgens heeft Village Farms de acquisitie afgerond van 85% van het particuliere Leli Holland onder de eerder aangekondigde koopoptie-overeenkomst. Dit stelt Village Farms in staat om als in Nederland gevestigde teler en distributeur van cannabis direct deel te nemen aan het Nederlandse programma, waarbij Nederland het eerste grote Europese land wordt dat grootschalige teelt en distributie van cannabis voor volwassen gebruik toestaat.

Het Nederlandse programma is bedoeld om te evalueren en te bepalen of en hoe gecontroleerde cannabis legaal kan worden geleverd aan bestaande retailers (bekend als "coffeeshops") en wat de effecten daarvan zouden zijn, met name in de context van zorgen over de openbare orde en veiligheid, volksgezondheid en criminaliteit tegen de achtergrond van het huidige Nederlandse cannabisbeleid, dat de verkoop en het gebruik van cannabis voor recreatieve doeleinden tolereert, maar de teelt en distributie aan coffeeshops verbiedt.

"We zijn trots om naar Nederland te komen als een van de slechts tien bedrijven die een licentie zullen krijgen om cannabis voor volwassen gebruik te telen en cannabisproducten van hoge kwaliteit te distribueren naar coffeeshops in Nederland," zegt Michael DeGiglio, CEO van Village Farms. "Village Farms heeft een lange, rijke geschiedenis in Nederland en een meerderheidsbelang in Leli zal een directe en betekenisvolle deelname aan het Nederlandse programma mogelijk maken en bijdragen aan het opnieuw vormgeven van de toekomst van recreatieve cannabis in Nederland.'

Orville Bovenschen van Village Farms, geboren en getogen in Nederland, zal de cannabisonderneming gaan leiden, waarbij hij zijn tijd zal verdelen tussen het hoofdkantoor in Orlando en Nederland. "We kijken ernaar uit om onze diepgaande expertise en decennialange ervaring in het ontwerpen, bouwen, opstarten en exploiteren van high-performance, low-cost CEA tuinbouwfaciliteiten naar de Nederlandse cannabis sector te brengen."

Voor meer informatie:
Village Farms 
www.villagefarms.com 

Publicatiedatum: