Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vertical farm in VAE geopend

Tegen het einde van deze maand zullen de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen genieten van kant-en-klare groenten die worden geteeld op water in Bustanica. De telers volgens 'grootste vertical farm ter wereld' werd geopend door Emirates Crop One (ECO) geopend. 

Terwijl de passagiers van vliegmaatschappij Emirates en bijna 100 andere luchtvaartmaatschappijen die worden bediend door Emirates Flight Catering (EKFC) de eersten zijn om deze knapperige bladgroenten in salades en garnituren aan boord van hun vluchten te proeven, zullen de groenten tegen het einde van augustus in de lokale winkels voor de gewone consument terechtkomen.



"De faciliteit is ontworpen om meer dan 1 miljoen kilo per jaar te kunnen telen. We gaan naar de markt met zeven verschillende cultivars (planten), vier slasoorten, en drie niet-slasoorten, evenals gewassen die bedoeld zijn voor de luchtvaartcatering," vertelde Robert Fellows, productiedirecteur van Bustanica tegen Gulf News tijdens de rondleiding.

 

Lees het hele artikel op Gulf News

 
 
Publicatiedatum: