Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

resistentie CGMMV en Powdery Mildew (PM)

Resistentiecombi en verdere vernieuwing in snackkomkommer bij Rijk Zwaan

Rijk Zwaan komt met hogedraadrassen snackkomkommers met resistentie tegen CGMMV en Powdery Mildew (PM) op de markt. De combinatie van resistenties is de nieuwste ontwikkeling in Rijk Zwaan's steeds groeiende snackkomkommerassortiment. Deze snackkomkommers zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren, maar ook allemaal met de best mogelijke resistenties om zo telers te helpen een gezonde oogst te oogsten.

Snackrassen met resistentie tegen CGMMV en Powdery Mildew (PM)
Rijk Zwaan is al bijna 20 jaar actief bezig met veranderingen in de markt voor snackkomkommers. Sinds de introductie van Quarto RZ - een van de eerste snackkomkommerrassen - in 2005, heeft Rijk Zwaan intensief de samenwerking met telers opgezocht en geluisterd naar consumenten om zo nieuwe rassen te veredelen die niet alleen agronomisch gezond en productief zijn, maar ook lekker en visueel aantrekkelijk.

"Het ontwikkelen van rassen met resistenties kost tijd, maar het is een belangrijke rol die wij als plantenveredelaars vertolken", zegt Marcel van Koppen, in Nederland werkzaam als gewasspecialist bij Rijk Zwaan. "Telers hebben te maken met druk van een aantal ziekten, zoals meeldauw, maar ook virussen die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de levensvatbaarheid van het gewas. In 2019 hebben we het snackkomkommerassortiment verbeterd met de introductie van Quayal RZ als PM-resistente versie van Qwerty RZ. We hebben ons assortiment nu opnieuw naar een hoger niveau getild door onze veredelaars te vragen snackkomkommerrassen te ontwikkelen met een combinatie van PM- en CGMMV-resistenties. Dit zal een aanzienlijke verbetering betekenen voor telers en andere partners in de waardeketen."

Vernieuwing van de snackkomkommercategorie voor de consument
Het is belangrijk om het segment fris en spannend te houden, stelt men bij het veredelingsbedrijf, aangezien in sommige markten meer dan 35% van de consumenten snackkomkommers eet. Een van Rijk Zwaan's nieuwe rassen is Quirk RZ, een unieke tweekleurige 'baby apple' snackkomkommer met een zoete smaak en goede houdbaarheid. Daarnaast heeft het bedrijf verdere verbeteringen doorgevoerd in het segment van de kleinere komkommers, resulterend in de ontwikkeling van 'one-bites' en een witschillig ras dat zeer opvallend en geschikt is in snackkomkomkommer-medleys. 

The future is sky
Rijk Zwaan doet voortdurend onderzoek naar nieuwe komkommerrassen, belangrijke resistenties en technische eigenschappen. Van generatie op generatie is het bedrijf voortdurend in gesprek met telers om te anticiperen op nieuwe uitdagingen bij veranderende teeltomstandigheden, zoals hogedraad. Daarom zijn de meeste van de huidige rassen van Rijk Zwaan geschikt voor zowel paraplu- als hogedraadsystemen.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl    
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven