Energiespecialisten: "Lange termijnprijzen stijgen langzaam maar zeker"

De gasmarkt blijft een beetje hangen. Dat stelt energiehandels-platform Powerhouse in een vooruitblik op energieweek 32. De voorkant van de curve handelt rond 190 €/MWh. Vanochtend opende de TTF-markt voor om en nabij de 200 euro.

Wat opvalt volgens de energiespecialisten is dat de lange termijn langzaam aan het stijgen is. Ondertussen zijn ook de elektraprijzen hoog. Die markt volgt de gasprijs en heeft het ook moeilijk vanwege de hoge temperaturen in Europa.


De gasprijs voor 'winter 2022' tot en met 9 augustus op de Title Transfer Facility, het Nederlandse gashandelsplatform. Klik hier voor de actuele prijzen.  

Voor de gasmarkt spreekt men de verwachting uit dat de Europese gasprijzen op een zeer hoog niveau blijven totdat de krapte op de gasmarkt gaat afnemen. Voor Europa kan die krapte op 2 manieren opgelost worden volgens de specialisten bij Powerhouse: het beperken van de vraag en/of het optimaliseren van de LNG invoer. De structurele oplossing (veel meer LNG import) wordt pas vanaf 2025 verwacht. 

Lees hier de hele analyse vanuit Powerhouse. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven