Centrum van € 7 miljoen in Singapore voor innovaties in indoor farming

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan urban farming-oplossingen heeft de National University of Singapore (NUS) op 5 augustus officieel het Research Centre on Sustainable Urban Farming (SUrF) gelanceerd.

Het doel is om de uiteenlopende expertise van universiteits-onderzoekers samen te brengen om nieuwe, op wetenschap en technologie gebaseerde oplossingen voor urban farming in Singapore te ontwikkelen. Het evenement werd ingeleid door eregast Lim Kok Thai, CEO van het Singapore Food Agency.


Het NUS Research Centre on Sustainable Urban Farming (SUrF) wordt geleid door professor Prakash Kumar en bestaat uit een multidisciplinair team met (tegen de klok in vanaf de eerste rij uiterst rechts) onder meer professor Yu Hao (voorzitter van de raad van bestuur van SurF), professor Zhou Weibiao (medevoorzitter van de raad van bestuur van SurF) en hoofddocenten Sanjay Swarup en Chew Fook Tim.

De universiteit heeft S$ 10 miljoen (€ 7,1 miljoen) toegezegd om het nieuwe centrum op te zetten. Daarnaast hebben projecten van onderzoekers van SUrF ook externe onderzoeksbeurzen voor ongeveer S$ 11 miljoen (€ 7,8 miljoen) binnengehaald. SUrF is in januari 2022 van start gegaan en naar verwachting zal in 2023 een nieuwe onderzoeksfaciliteit worden opgeleverd.

"NUS zet zich in om samen met partners in de publieke en private sector een belangrijke bijdrage te leveren aan de voedselbeleidsagenda van Singapore. We streven naar een wereldwijd concurrerend onderzoeksprogramma op het gebied van duurzame urban farming met slimme teeltoplossingen voor diverse belanghebbenden. Het Research Centre on Sustainable Urban Farming (SUrF) biedt een platform om onze multidisciplinaire inspanningen te concentreren en het onderzoek en de innovatie op het gebied van voedselzekerheid in Singapore te versnellen", zegt professor Tan Eng Chye, voorzitter van NUS.

"SUrF beschikt over een interdisciplinair team met expertise op het gebied van plantenwetenschap, genomica en genbewerking, microbiomen, voedingswetenschap, materiaal- en polymeerwetenschap, sensortechnologie, datawetenschap en kunstmatige intelligentie voor indoor farming. Onze onderzoeksinspanningen wat betreft rasseninnovatie en het verbeteren van de nutraceutische waarden van eetbare planten kunnen telers en consumenten direct ten goede komen. Onze oplossingen kunnen een bijdrage leveren om de teelt efficiënter en duurzamer te maken, wat op de lange termijn voordelen zal opleveren aan Singapore en de regio", zegt professor Prakash Kumar, directeur van SUrF.


NUS SUrF werd officieel gelanceerd op 5 augustus 2022 tijdens een evenement dat werd opgeluisterd door eregast Lim Kok Thai (vierde van rechts), CEO van het Singapore Food Agency, en Prof Tan Eng Chye (derde van rechts), voorzitter van NUS.  

Een allesomvattende en hightech benadering van voedselproductie
Het onderzoeksbereik van SUrF omvat drie stadia van voedselproductie: de fase vóór de teelt, de teelt zelf en de naoogstfase. Het centrum wil oplossingen voor telers ontwikkelen en samenwerken met lokale industrieën om in hun behoeften te voorzien.

Een nieuwe faciliteit voor de onderzoeksdoeleinden van het centrum zal naar verwachting begin 2023 worden opgeleverd, met ongeveer 200 vierkante meter ruimte voor binnenteelt. Er komen drie teeltruimtes en een extra precisieteeltkamer waar verschillende omgevingsparameters, zoals temperatuur en lichtspectrum, kunnen worden aangepast om te zorgen voor een betere plantengroei, mogelijk ook dankzij betere plantenvoeding. Onderzoeksapparatuur omvat de PlantEye, een fenotyperingssysteem om plantengroei te volgen en de plantgezondheid op een niet-destructieve manier te monitoren, en verschillende analytische apparatuur om het gehalte aan voedingsstoffen te bestuderen. Het centrum zal ook toegang hebben tot de hightech laboratoria van NUS om moleculair genetisch onderzoek uit te voeren, inclusief genbewerking. 

Lees het hele artikel op de site van de National University of Singapore. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven