Christian Senft nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Gartenbau Versicherung VVaG

Op 1 augustus 2022 heeft Christian Senft de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur overgenomen van Manfred Klunke, die aan het eind van het jaar met pensioen gaat. Ter gelegenheid hiervan vond een officiële overdracht plaats tijdens de bijeenkomst van de vertegenwoordigers van de leden in Frankfurt.

Manfred Klunke, tuinbouwkundig ingenieur, werkte meer dan 40 jaar voor Gartenbau-Versicherung. Zijn opvolger, Christian Senft, studeerde ook tuinbouwkunde in Duitsland en Italië. Hij werkt sinds 2008 voor Gartenbau-Versicherung en is sinds 2016 lid van de raad van bestuur. Samen met bestuurslid Dr. Dietmar Kohlruss zal hij de directie van Gartenbau-Versicherung vormen.

"Zekerheid moet betaalbaar blijven"
Tijdens de bijeenkomst ging Christian Senft in op de huidige ontwikkelingen binnen de (glas)tuinbouw, die worden gekenmerkt door hoge kostenstijgingen en bezorgdheid over de energiecrisis. De schaderegeling van de tuinbouwverzekeringen wordt ook beïnvloed door de hogere kosten voor bouwmaterialen, het tekort aan materialen en capaciteit van installateurs. Dit geldt voor heel Europa en blijkt ook uit de afwikkeling van de zware stormen in februari, die begin 2022 vooral in Nederland en in Duitsland veel schades hebben veroorzaakt. "Wij volgen de huidige situatie in de glastuinbouw op de voet en zijn hierover actief in gesprek met onze stakeholders", aldus Senft. "Met alles wat er momenteel op de bedrijven afkomt, moet het duidelijk zijn: zekerheid moet betaalbaar blijven en de bedrijfsvoering moet bij schade weer snel op gang kunnen komen."

Overdracht van het voorzitterschap van de Raad van Bestuur: Manfred Klunke overhandigt symbolisch een historische koperen plaat met het motto "Eén voor allen, allen voor één" aan zijn opvolger Christian Senft.

In Nederland worden de Hortisecur® glastuinbouwverzekeringen van Gartenbau Versicherung VvaG aangeboden door Nationale-Nederlanden.

Voor meer informatie:
Gartenbau Versicherung
glastuinbouw@nn.nl
www.hortisecur.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven