Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tweede kwartaal 2022

Toename goederenvervoer op passagiersvluchten

In het tweede kwartaal van 2022 werd bijna 381 duizend ton vracht via de lucht vervoerd vanaf Nederlandse luchthavens. Dit is ruim 8 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2019. Bijna 93 procent van het goederenvervoer door de lucht vond plaats op Schiphol Airport; de rest op Maastricht Aachen Airport. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, dat stelt dat de luchtvaart in het tweede kwartaal nog niet op het niveau van 2019 zit. Ook niet qua passagiersvervoer. 

Van alle door de lucht vervoerde goederen in het tweede kwartaal van 2022, werd 66 procent vervoerd door vrachtvluchten en 34 procent door passagiersvluchten. In het tweede kwartaal van 2019 werd 57 procent van de goederen vervoerd per vrachtvliegtuig en ging 43 procent mee op een passagiersvlucht. In het tweede kwartaal van 2020 en 2021, toen er veel minder passagiersvluchten vertrokken door de coronamaatregelen, werden respectievelijk 12 en 31 procent van de goederen vervoerd op een passagiersvlucht. Omdat het aantal passagiersvluchten weer toeneemt, worden er weer meer goederen vervoerd op passagiersvluchten. 

Bron: CBS

Publicatiedatum: